Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μειωμένη η κίνηση στην πασχαλινή αγορά της Θεσσαλονίκης

Μειωμένη, όπως ήταν αναμενόμενο λόγω των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, είναι η εορταστική κίνηση στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, με την εικόνα στην υπαίθρια αγορά του Καπάνι, τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία να μη θυμίζει σε τίποτα τις αντίστοιχες προηγούμενων ετών. Μόνο τα κρεοπωλεία φαίνεται να έχουν «σχεδόν ξεπουλήσει» και αυτά μόνο σε ό,τι αφορά τον παραδοσιακό οβελία, τον «πρωταγωνιστή» στο εορταστικό τραπέζι.

«Σχεδόν ξεπουλήσαμε», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης Σάββας Κεσίδης, τονίζοντας πως «αυτοί οι λίγοι καταναλωτές που περιμένουν πτώση τιμών στα αμνοερίφια, το πιο πιθανόν είναι ότι τελικά δεν θα φάνε». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παραγγελίες αμνοεριφίων, αριθμητικά καταγράφονται περισσότερες κατά 50% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το αρνί να πρωταγωνιστεί έναντι του κατσικιού. «Η μέση τιμή τους κυμαίνεται σε 8-8,50 ευρώ/κιλό, στα περσινά επίπεδα», ανέφερε ο κ. Κεσίδης, επισημαίνοντας πως το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε μικρή αύξηση στην τιμή παραγωγού, «λόγω μεγάλης ζήτησης».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (ΣΕΠΙΚ) Άρης Ανδρεάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε «υποτυπώδη» τη σημερινή κίνηση, ανήμερα Μ. Πέμπτης, στο Καπάνι, επισημαίνοντας ότι ο τζίρος των 35 καταστημάτων που λειτουργούν (σε σύνολο 220, με τα 30 ξενοίκιαστα), καταγράφει μείωση άνω του 85%. «Στο Καπάνι σήμερα λειτουργούν περί τα 15 κρεοπωλεία, με την τιμή των αμνοεριφίων στα 5-6,50 ευρώ/κιλό για το αρνί και 5,70-7 ευρώ/κιλό για το κατσίκι, λίγα ιχθυοπωλεία, όπου οι τιμές έχουν καταποντιστεί, κάποια μανάβικα, δύο σούπερ μάρκετ και ορισμένα μαγαζιά που πουλούν γλυκίσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης ότι ο σύλλογος έχει καταθέσει αίτημα για ένταξη των καταστημάτων στο Καπάνι στους ΚΑΔ βοηθείας, ενώ εξέφρασε φόβους και για «λουκέτα» εάν δεν υπάρξει στήριξη.

Βήμα - βήμα αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες
Η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» Έλσα Κουκουμέρια, σημείωσε πως οι αρτοποιοί πηγαίνουν βήμα- βήμα. «Από σήμερα βλέπουμε μια ελαφρά αύξηση στην κίνηση των καταναλωτών, οι οποίοι όμως προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα», επισήμανε. Πάντως, «η μείωση τζίρου στους φούρνους του νομού Θεσσαλονίκης υπερβαίνει το 85% και στο πλαίσιο αυτό οι αρτοποιοί κινούνται συντηρητικά σε ό,τι αφορά το ψήσιμο τσουρεκιών και άλλων πασχαλινών ειδών», τόνισε η κ. Κουκουμέρια, σύμφωνα με την οποία οι τιμές κινούνται στα περσινά επίπεδα, ήτοι 10-13 ευρώ/κιλό για το απλό τσουρέκι και 12-15 ευρώ/κιλό το γεμιστό.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα» και η πτώση της κίνησης στα ζαχαροπλαστεία της πόλης είναι άνω του 60%, ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Μάριος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η «επόμενη μέρα». Για τις τιμές, είπε ότι κινούνται στα περσινά επίπεδα, ήτοι 10-14 ευρώ/κιλό για το απλό τσουρέκι, ενώ τα γεμιστά πωλούνται με το τεμάχιο και ανάλογα το βάρος τους. «Πάντως, οι ζαχαροπλάστες έχουν φροντίσει να προσαρμόσουν τις τιμές τους στο βαλάντιο του Έλληνα, που την τρέχουσα περίοδο ζορίζεται πολύ», ανέφερε.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.