HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σε καραντίνα και δομή προσφύγων στη Λάρισα

Σε καραντίνα τίθεται και η δομή προσφύγων «Κουτσοχώρα» στη Λάρισα, καθώς διαπιστώθηκε πως ο Ρομά που έχει νοσήσει από κορωνοϊό στην περιοχή είχε έρθει σε επαφή με αλλοδαπούς που διαμένουν στη συγκεκριμένο κέντρο.

Στη Λάρισα μεταβαίνει αυτή την ώρα κυβερνητικό κλιμάκιο, με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα, που πηγαίνουν στην περιοχή για να αξιολογήσουν από κοντά την κατάσταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό αλλά και με εκπροσώπους των Ρομά.

Σε καραντίνα οικισμός Ρομά 

Υπενθυμίζεται πως με ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις επιτηρείται από το πρωί της Παρασκευής σημαντικό τμήμα της συνοικίας Ρομά Νέα Σμύρνη, στη Λάρισα, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα μετά την ανακοίνωση ότι 20 άνθρωποι που ζουν εκεί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, ενώ είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Η δραματική αυτή εξέλιξη που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη συνολική ζωή της πόλης ελήφθη μετά την επιβεβαίωση 20 κρουσμάτων κορωνοϊού, μεταξύ των 29 δειγμάτων που ελήφθησαν χθες το πρωί από το περιβάλλον του 32χρονου Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται ασθενής από τον ιό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σε καραντίνα από χθες αργά το βράδυ και μέχρι την Πέμπτη 23 Απριλίου βρίσκεται ο οικισμός Ρομά, όπως και τμήμα της συνοικίας που περικλείεται από τις οδούς Αεροδρομίου – Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα, ενώ σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη επηρεάζονται συνολικά περί τους 5.000 πολίτες.

H απόφαση βρίσκει τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης έντονα προβληματισμένους. Μάλιστα κατά την τοποθέτηση της κορδέλας που οριοθετεί την αποκλεισμένη περιοχή δεν έλειψε και η ένταση από μερικούς κατοίκους, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Αναλυτικά, στην απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνονται:

1. Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του ανωτέρω οικισμού για λόγους δημόσιας υγείας.

2. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του οικισμού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός της γεωγραφικής περιμέτρου που ορίζεται από τις οδούς Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα και αφορά οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου Καραμανλή (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) που γειτνιάζει με την 110 Πτέρυγα Μάχης.

3. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Λάρισας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

4. Η λήψη μέριμνας της περιφερειακής διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

5. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού.

Όπως αναφέρει το Larissanet.gr, σήμερα το πρωί κλιμάκιο γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Λαρισαίων, αναμένεται να προχωρήσει σε νέους ελέγχους δειγμάτων στην συνοικία για να εντοπιστεί το ακριβώς μέγεθος της διασποράς του ιού.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια