HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πώς η Γερμανία προετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα της επιδημίας

«Ενδέχεται να είναι πιο βίαιο από το πρώτο» προειδοποιεί ιολόγος πανεπιστημίου του Βερολίνου

Μεγάλες άδειες αίθουσες που θα μετατραπούν σε νοσοκομείο σε μερικές εβδομάδες: στο Βερολίνο οι εργασίες στο εκθεσιακό κέντρο συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι η Γερμανία παράλληλα σχεδιάζει τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στον χώρο αυτό θα μπορούν να νοσηλευθούν έως και 1.00 ασθενείς προκειμένου να απορροφηθεί το δεύτερο κύμα των κρουσμάτων της covid-19 για το οποίο προετοιμάζεται η Γερμανία, η οποία εμφανίζεται συχνά ως μοντέλο αντιμετώπισης της επιδημίας.

Τα νοσοκομεία είναι έτοιμα για μια νέα άνοδο των κρουσμάτων που ενδέχεται να εμφανιστεί αμέσως μετά την άρση του lockdown.

«Υπάρχει θεμελιώδης κίνδυνος οι μολύνσεις να αυξηθούν ξανά αν το σύνολο των περιοριστικών μέτρων αρθεί πρόωρα», σχολίασε την Τρίτη ο Λαρς Σάαντε αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Άαχεν, όπου διακομίστηκαν τα πρώρα σοβαρά κρούσματα της covid-19, δεκάδες άδειες κλίνες αναμένουν.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε με δυναμικό τρόπο», διαβεβαίωσε ο Γκέρνοτ Μαρξ διευθυντής του τμήματος εντατικής θεραπείας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Προετοιμασμένη»
Αυτή τη στιγμή σχεδόν 13.000 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κενές σε σύνολο 32.000 στη Γερμανία.
«Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη για ένα δεύτερο κύμα», εξήγησε ο Γκέρανλτ Γκας πρόεδρος της γερμανικής ένωσης νοσοκομείων DKG.

Με 33,9 κλίνες στην εντατική θεραπεία ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 8,6 στην Ιταλία και 16,3 στη Γαλλία, η Γερμανία ήταν ήδη εξ αρχής προετοιμασμένη για την πανδημία. Έκτοτε έχει αυξήσει τις ικανότητές της διενέργειας διαγνωστικών τεστ.

Η χώρα καταγράφει αυτή τη στιγμή ποσοστό θνησιμότητας μεγαλύτερο του 3%, χαμηλότερο από αυτό άλλων χωρών, ενώ το σύστημα υγείας της ποτέ δεν επιβαρύνθηκε.

«Τους επόμενους μήνες σκεφτόμαστε να διατηρήσουμε το 20% των κλινών μας με αναπνευστική υποβοήθηση διαθέσιμο, με δυνατότητα να κινητοποιήσουμε ένα 20% ακόμη σε διάστημα 72 ωρών αν υπάρξει δεύτερο κύμα και τα κρούσματα εξαπλωθούν», εξήγησε ο Γκας.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της σταδιακή αποκατάστασης της κανονικής λειτουργίας των νοσοκομείων, μετά την αναστολή των μη απαραίτητων χειρουργείων προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην έκτακτη κατάσταση.

«Γενικά τα νοσοκομεία μας είναι λιγότερο γεμάτα απ΄ό,τι συνήθως αυτή την εποχή του χρόνου», επεσήμανε.

Προειδοποίηση
Το δεύτερο κύμα της covid-19 ενδέχεται «να είναι πιο βίαιο» από το πρώτο, προειδοποίησε χθες Πέμπτη ο ιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν του πανεπιστημίου Σαριτέ του Βερολίνου μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR.

«Ο ιός θα εξακολουθήσει να εξαπλώνεται στη Γερμανία τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες και αυτό το καλοκαίρι», σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος προειδοποίησε για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων της covid-19 «παντού ταυτόχρονα».


Πηγή




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια