Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η. Μόσιαλος: Πειθαρχία και μετά την άρση των μέτρων

«Πειθαρχία θα πρέπει να δείξουμε και για πολλούς επόμενους μήνες» τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό.

«Έχει ανοίξει ο δρόμος για την σταδιακή άρση των περιορισμών στην Ελλάδα καθώς έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής από την εφαρμογή τους», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι μόνο το τριήμερο που πέρασε. «Η πειθαρχία υπήρχε για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα μας. Δείξαμε σε όλους τους λαούς του κόσμου πως εφόσον αποφασίσαμε να τα καταφέρουμε, θα τα καταφέρουμε», είπε, τονίζοντας ωστόσο πως σε κάθε περίπτωση δεν αρκεί μόνο αυτό.

«Πειθαρχία θα πρέπει να δείξουμε και για πολλούς επόμενους μήνες» τονίζει εξηγώντας πως εάν αρχίσουμε να έχουμε αποκλιμάκωση αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πάρουμε ένα μεγαλύτερο ρίσκο αφού ο κορονοιός δεν έχει εξαλειφθεί από την ανθρωπότητα κι επομένως θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί από εδώ και πέρα, επιστρέφοντας σταδιακά στην καθημερινότητα μας.

Ο κος Μόσιαλος επεσήμανε ως πρωτοφανές γεγονός το ότι ο μισός πλανήτης «έκλεισε» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία και αντιπαρέβαλε το ότι αυτή δεν έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής σε άλλες περιοχές του κόσμου όπως η Αφρική ή στην Κεντρική και την Λατινική Αμερική αλλά ο υπόλοιπος κόσμος, που ήδη επλήγη από τον κορονοιό, σταδιακά θα επανέρχεται στην κανονικότητα ενώ το πρόβλημα θα υπάρχει ακόμα.

«Γι' αυτό λέω ότι θα μαθαίνουμε από αυτή την πορεία από εδώ και μπρος» είπε καταλήγοντας πως εάν δείξουμε πειθαρχία την περίοδο της αποκλιμάκωσης, τηρώντας μέτρα υγιεινής και προστασίας, τότε θα πάμε καλά.

Παράλληλα τόνισε πως δεν γνωρίζουμε το επίπεδο της ανοσίας παγκοσμίως και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του γύρω από την μελέτη του Στάνφορντ (που κάνει λόγο ενδεικτικά για 100.000-200.000 κρούσματα) καθώς η αποδοχή της ως δεδομένο, αυτομάτως θα ίσχυε πως στη Νέα Υόρκη έχουν νοσήσει από κορονοιό το 78%-125% του πληθυσμού, γεγονός που από μόνο του είναι εξωπραγματικό.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.