Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αφράτοι τηγανιτοί κεφτέδες

Αγαπημένοι μικρών και μεγάλων

Υλικά

  • 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

  1. Σ' ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και τ' αφήνουμε να φουσκώσει.
  2. Μετά από λίγο, το στίβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια.
  3. Σ' ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ' ανακατεύουμε καλά.
  4. Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια να γίνουν τέλεια.
  6. Έπειτα παίρνουμε κιμά με τα χέρια μας και τον πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέσα στις παλάμες μας.
  7. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.
  8. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.