Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σοκαριστικές εικόνες: Σοροί νεκρών του κορωνοϊού αποθηκεύονται σε άδεια δωμάτια

Προσοχή! Σκληρές εικόνες.

Σοκάρουν φωτογραφίες από το νοσοκομείο Σινάϊ – Γκρέις στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, όπου σοροί των νεκρών του κορωνοϊού φέρονται να αποθηκεύονται σε άδεια δωμάτια και στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη σε ειδικές μονάδες ψύξης που έχουν τοποθετηθεί στο πάρκινγκ.

Το CNNi έχει στη διάθεσή του ορισμένες τέτοιες φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν από εργαζόμενο στα έκτακτα περιστατικά.

Άλλοι δύο εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν στο αμερικάνικο μέσο ότι οι φωτογραφίες είναι αληθινές και απαθανατίζουν όλα όσα συνέβαιναν στο νοσοκομείο στις αρχές Απριλίου, κατά τη διάρκεια μιας 12ωρης βάρδιας που περιγράφουν ως ιδιαίτερα απαιτητική.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι μίλησαν στο CNNi με τον όρο της ανωνυμίας, φοβούμενοι ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.

Οι εικόνες που περιγράφουν είναι ανατριχιαστικές. Όπως είπαν δύο εργαζόμενοι, ένα δωμάτιο χρησιμοποιείται είτε για διάβασμα είτε για ύπνο μετατράπηκε σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο, επειδή οι εργαζόμενοι του πραγματικού νεκροτομείου δεν είχαν βάρδια τη νύχτα και όλα τα ψυγεία ήταν κατειλημμένα.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν είχαμε κρεβάτια για τους ασθενείς μας και έτσι δεν μπορούσαμε να αφήσουμε εκεί τις σορούς» λέει ένας από τους εργαζόμενους, που εκείνο το βράδυ είδε με τα μάτια του την κατάσταση που επικρατούσε στο δωμάτιο.

Στη φωτογραφία, δύο σοροί ήταν πάνω σε ένα κρεβάτι –η μια δίπλα στην άλλη- και σε μια άλλη εικόνα, μια σορός βρίσκεται σε μια καρέκλα δίπλα στο κρεβάτι. Και οι τρεις σοροί είχαν τοποθετηθεί σε ειδικούς λευκούς σάκους που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των νεκρών.

«Έγινε επειδή δεν είχαμε ακόμη παραλάβει τα ειδικά ψυγεία που βρίσκονται εκτός του νοσοκομείου…» λέει ο ίδιος εργαζόμενος.

Οι εικόνες αυτές ανάγκασαν τους υπεύθυνους του νοσοκομείου να παραγγείλουν ειδικά ψυγεία εξωτερικού χώρου.

To CNNi επισκέφτηκε το νοσοκομείο το Σάββατο και επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν πέντε ειδικά ψυγεία στο πάρκινγκ.Πηγή: CNNi

Μια άλλη φωτογραφία που έχει στη διάθεσή του το CNNi δείχνει σορούς στριμωγμένες μέσα σε ένα από αυτά τα ειδικά ψυγεία.

Οι μπλε τσάντες πάνω στις σορούς είναι τα προσωπικά αντικείμενα των νεκρών.

«Οι σοροί είναι σίγουρα στοιβαγμένες στο πάτωμα. Δεν υπάρχει ανυψωτήρας που θα ανεβάσει τις σορούς ψηλά…» είπε άλλος εργαζόμενος των επειγόντων περιστατικών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου, Μπράιαν Τέιλορ, δήλωσε σχετικά:

«Οι ασθενείς που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο μας αντιμετωπίζονται σε σεβασμό και αξιοπρέπεια και παραμένουν στους χώρους μας μέχρι να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τις σορούς τους… Όπως και σε νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη αλλά και άλλες περιοχές, έχουμε διασφαλίσει κινητές μονάδες ψύξης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο νέος κορωνοϊός».

Το νοσοκομείο φέρεται να νοσήλευε εκείνη την περίοδο 100 έως 130 ασθενείς με τον ιό. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, ο αριθμός έχει μειωθεί σημαντικά, δηλαδή περίπου στους 50.

ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.