Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

«Αερομαχία» ρωσικού μαχητικού με αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από τη Μεσόγειο

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πλησίασε ένα αεροσκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού πάνω από τη Μεσόγειο την Κυριακή, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Ρωσία, με τις χώρες ωστόσο να δίνουν διαφορετική ερμηνεία για το περιστατικό.

Ο 6ος στόλος των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων δήλωσε την Κυριακή ότι ένα ρωσικό αεροσκάφος SU-35 «πέταξε με έναν μη ασφαλή και μη επαγγελματικό τρόπο», ενώ παρεμπόδιζε το αμερικανικό αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας και αναγνώρισης P-8A. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είπε ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε διάστημα τεσσάρων ημερών, που οι Ρώσοι πιλότοι προβαίνουν σε ανασφαλείς ελιγμούς ενώ παρεμποδίζουν αμερικανικά αεροσκάφη.

«Οι περιττές ενέργειες του ρωσικού SU-35 ήταν ασυμβίβαστες με τους διεθνείς κανόνες πτήσεων, θέτοντας σοβαρά σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης και των δύο αεροσκαφών», δήλωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

«Ενώ τα ρωσικά αεροσκάφη βρίσκονταν στον διεθνή εναέριο χώρο, αυτή η αλληλεπίδραση ήταν ανεύθυνη. Αναμένουμε να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που έχουν τεθεί για την ασφάλεια και την αποτροπή συμβάντων...»

«Το ρωσικό μαχητικό πλησίασε σε απόσταση περίπου 7,5 μέτρων» αναφέρεται στην ανάρτηση στο
Twitter του λογαριασμού του 6ου στόλου των ΗΠΑ.


Ο ρωσικός στρατός δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι τα μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Hmeimim της Συρίας για να εντοπίσουν έναν στόχο που πλησιάζει τις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία.

«Ο πιλότος του ρωσικού μαχητικού προσέγγισε και αφού αναγνώρισε ότι πρόκειται για αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το συνόδεψε», αναφέρεται σε σχετική δήλωση, σημειώνοντας ότι το αμερικανικό αεροσκάφος αναγνώρισης άλλαξε εκ των υστέρων σχέδιο πτήσης, μακριά από μια ρωσική στρατιωτική εγκατάσταση.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τη Ρωσία για παρόμοιες ανασφαλείς ενέργειες «παρεμπόδισης» αμερικανικών αεροσκαφών επιτήρησης, συμπεριλαμβανομένου του εναέριου χώρου της Μεσογείου, ωστόσο τέτοια περιστατικά έχουν παρουσιάσει σχετική μείωση τα τελευταία χρόνια.

Την Τετάρτη, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι ένα ρωσικό τζετ πραγματοποίησε έναν ανεστραμμένο ελιγμό υψηλής ταχύτητας μπροστά από ένα αμερικανικό αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια μιας «μη ασφαλούς αναχαίτισης» και στη Μεσόγειο.

Ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ στην Ευρώπη δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ «ξεκίνησαν συνομιλίες με τη Μόσχα» σχετικά με το περιστατικό.


ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.