Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις μέρες του Πάσχα θα ισχύσει ότι τις υπόλοιπες μέρες, ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε γιορτές

Στην ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε την κοινότητα πως παγκοσμίως έχουν σημειωθεί 128.892 θάνατοι.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως στην Ελλάδα καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα σε 2.192 συνολικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν ακόμα θάνατο λόγω κορονοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 102.

Την ανάγκη επαγρύπνησης για τα επόμενα δυο χρόνια, τόνισε ο κ. Τσιόδρας αναφέροντας πως: «Οι επιστήμονες τονίζουν την πιθανότητα πιο σημαντικών επιδημιών τον χειμώνα, χρειάζεται επαγρύπνηση για τα δυο επόμενα χρόνια» και πρόσθεσε πως ένα εμβόλιο από τα 70 που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή είναι πλέον στη φάση δυο.

Μιλώντας μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Η προσπάθεια συνεχίζεται. Γίνεται πολλή συζήτηση για το τι ισχύει τις μέρες του Πάσχα. Ισχύει ότι ισχύει τις υπόλοιπες μέρες. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε γιορτές».

Και πρόσθεσε: «Ως κοινωνία έχουμε δείξει μεγάλη ωριμότητα. Θα περάσουμε το φετινό Πάσχα στο σπίτι, το αρνί ή θα το ψήσουμε μόνοι στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς. Είναι μεγάλο το στοίχημα. Μη θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε σε λίγες ώρες αυτά που έχουμε καταφέρει με πολλές στερήσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και πότε αυτή θα ξεκινήσει. «Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Υπομονή λοιπόν. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο» είπε και ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των ελέγχων σε κομβικά σημεία των οδικών δικτύων της χώρας και επεσήμανε πως τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες από 236 οχήματα.

Επίσης ενημέρωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων που φθάνουν στη χώρα μας και ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι αναστέλλεται για δέκα ημέρες η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαϊδας και ότι παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου ο περιορισμός της κίνησης πολιτών στις παραλιακές της Πάτρας και του Βόλου.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.