Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Στην τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: Αναγκαία η παράτασης αποπληρωμής των ΚΑΠ για τους Δήμους που έλαβαν δάνειο

«Η Αυτοδιοίκηση με έργα και πράξεις και όχι με λόγια, βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον πολίτη».  Αυτό τονίσθηκε με έμφαση στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη.

Η συνεδρίαση όπως ήταν εύλογο επικεντρώθηκε σε μια αποτίμηση της πρωτόγνωρης κατάστασης στην συγκυρία του κορωνοϊού και όπως επισημάνθηκε «οι Δήμοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα, στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνοντας καθημερινά αγώνα για τη στήριξη των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών, ιδίως εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Παράλληλα, στα επιμέρους ζητήματα, για την ανάγκη παράτασης αποπληρωμής των ΚΑΠ έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κατερίνης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Κώστας Κουκοδήμος.
Ειδικότερα, ο  κος Κουκοδήμος τόνισε ότι «η ΔΕΥΑ Κατερίνης έχει χρέος προς τη ΔΕΗ ύψους 7.600.000 ευρώ, το μεγαλύτερο ίσως χρέος που καταγράφει προς τη ΔΕΗ  Οργανισμός ή Επιχείρηση ανά την Ελλάδα. Ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα να δανειστούμε προκαταβολικά από τις ΚΑΠ και να επιστρέψουμε 18 μήνες μετά τα χρήματα. Εμείς όμως στο Δήμο Κατερίνης έχουμε συνάψει ήδη δάνειο ύψους 5.700.000 ευρώ για να ισοσκελίσουμε προϋπολογισμό. Αν επιστρέψουμε τα χρήματα σε διάστημα 18 μηνών είναι προφανές ότι θα προκύψει πρόβλημα με την κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2021. Μόνη λύση είναι να υπάρχει εξαίρεση των Δήμων που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα ή να λάβουμε προκαταβολικά 2 ΚΑΠ και να παραταθεί ο χρόνος επιστροφής των χρημάτων».

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου επισήμανε ότι έχει μιλήσει σχετικά με το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς η ΔΕΥΑΚ Κατερίνης, όπως και ορισμένες ακόμη περιπτώσεις αντιμετωπίζουν εξαιρετικά προβλήματα και απαιτούν ειδική διαχείριση.  «Μέσω αυτής της ΠΝΠ καλύπτονται μικρά προβλήματα ρευστότητας που θα προκύψουν στις ΔΕΥΑ και θα πρέπει εκ των ενόντων να τα επιλύσουμε. Το θέμα της ΔΕΥΑ Κατερίνης είναι κατανοητό και πρέπει να το δούμε πιο εξειδικευμένα» σημείωσε ο κος Παπαστεργίου.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.