Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Π.Δ.Σ.Ο.) : Τελικά υπήρχαν χρήματα για να δοθούν ως οικονομική ενίσχυση στους επιστήμονες της χώρας;


Καμία απολύτως έκπληξη δεν μας προκαλεί η ανακοίνωση για την κατάργηση του προγράμματος voucher των 600€ μέσω τήλε-κατάρτισης για τα επιστημονικά επαγγέλματα. Η κυβέρνηση είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη από τη μεθόδευση που επιχειρήθηκε με το voucher των 600 ευρώ.
Η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ) είχε εκφράσει από την αρχή την αντίθεση της σε αυτή τη μεθόδευση και ζητούσε να εφαρμοστεί το αυτονόητο: η χορήγηση του επιδόματος των 800€ για όλα τα επιστημονικά επαγγέλματα, που πλήττονται από την κρίση.
Αν’ αυτού, η κυβέρνηση αποφάσισε, επειδή τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, δεν επαρκούσαν να αξιοποιήσει ευρωπαϊκούς πόρους του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς η απορρόφηση των κονδυλίων ήταν χαμηλή. Με έναν σμπάρο δυο τριγώνια. Και ενίσχυση θα λάμβαναν 180.000 περίπου επιστήμονες και απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα είχε επιτευχθεί.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία του covid-19 προχώρησε στην προκήρυξη ενός προγράμματος μέσω του οποίου συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα θα καρπώνονταν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό πάνω από 80 εκατ. ευρώ. Ένα καλοστημένο πρόγραμμα με το προκάλυμμα της έκτακτης οικονομικής κατάστασης στην χώρα. Τελικά κύριοι της Κυβέρνησης και χρήματα υπήρχαν για να δοθούν απευθείας στους επιστήμονες και στην ουσία ομολογείτε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα voucher είναι ένα σκάνδαλο.
Ο κ. Πρωθυπουργός ανακάλυψε χθες δύο πράγματα: το πρώτο είναι η ζημιά που προκάλεσε στην κυβέρνηση η πρωτοφανής αυτή μεθόδευση και δεύτερον το αυτονόητο, που όλοι εμείς προτείναμε από την αρχή. Ανακάλυψε επίσης ότι υπήρχαν πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στηριχτούν τα επιστημονικά επαγγέλματα, αντίθετα με όσα έλεγαν κάποιοι πριν για να δικαιολογήσουν την μεθόδευση που επιχειρήθηκε με το voucher. Ο κ. Πρωθυπουργός έφτασε σε αυτές τις ''ανακαλύψεις'' αφού φοβήθηκε τις αποκαλύψεις που έγιναν και εκθέτουν την κυβέρνηση του. Αυτό δεν τον απαλλάσσει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό από τις ευθύνες τους, αφού ο Υπουργός Εργασίας είχε παρουσιάσει το συγκεκριμένο μέτρο σε σύσκεψη στο Μαξίμου, η οποία μάλιστα ενέκρινε το voucher των 600 ευρώ μέσω τηλε-κατάρτισης.
Η κατάργησή του από μόνη της δεν επαρκεί για την απόδοση ευθυνών σε αυτούς που το σχεδίασαν. Η μη αποπομπή του Υπουργού Εργασίας αποτελεί πράξη συγκάλυψης του σκανδάλου.  

23-04-2020
Η Γραμματεία της ΠΔΣΟ - ΠΑΣΚΟ & Σ

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.