HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τραμπ: «Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι -Οπως στον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για μια μεγάλη άνοδο στους θανάτους λόγω του κορωνοϊού τις ερχόμενες μέρες.

Αυτό καθώς η χώρα αντιμετωπίζει, όπως είπε, τις δυσκολότερες δύο εβδομάδες της πανδημίας.
«Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι», δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για την υγειονομική κρίση.
«Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή», τόνισε. «Πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους. Ίσως σε πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Πρώτου ή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή κάτι τέτοιο».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αντέκρουσε την κριτική ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει πράξει τα δέοντα για να προμηθεύσει τις Πολιτείες με αναπνευστήρες που πολλοί ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση χρειάζονται για να επιβιώσουν. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι κυβερνήτες ζητούν περισσότερο εξοπλισμό από όσο θα χρειαστούν.
«Φόβοι για ελλείψεις έχουν οδηγήσει σε φουσκωμένα αιτήματα», τόνισε ο Τραμπ αναφορικά με τα αιτήματα που έχει λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να διανείμει εξοπλισμούς από το στρατηγικό εθνικό απόθεμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν χθες το όριο των 300.000 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο του ιού στη χώρα, κατέγραψε χθες 630 θανάτους σε μια μέρα, τον χειρότερο απολογισμό της σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σε 3.565 ο συνολικός αριθμός των θανάτων που προκάλεσε η επιδημία σε αυτή την πολιτεία χθες.
Ο Λευκός Οίκος έχει προβλέψει πως 100.000 με 240.000 Αμερικανοί θα πεθάνουν εξαιτίας του κορωνοϊού ακόμη και αν τηρηθούν τα σημερινά μέτρα κατ’οίκον περιορισμού.

Ο Τραμπ εξετάζει την επιβολή δασμών σε εισαγωγές πετρελαίου εν μέσω κορωνοϊού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές πετρελαίου και τη λήψη άλλων μέτρων προκειμένου να προστατέψει αμερικανικές θέσεις εργασίας από την κατάρρευση των τιμών του «μαύρου χρυσού». Παράλληλα επέκρινε τα σχέδια άλλων μεγάλων παγκόσμιων παραγωγών πετρελαίου να μειώσουν την παραγωγή, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα προσχωρήσουν στην απόφασή τους.
«Θα πλήξει πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα μας, αυτή η τιμή», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ημερήσιας ενημέρωσης για την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αν χρειαστεί να επιβάλω δασμούς… θα κάνω οτιδήποτε πρέπει να κάνω», είπε.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, και σύμμαχοι της, εργάζονται για μια συμφωνία για μια άνευ προηγουμένου μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά περίπου 10%, σε κάτι που αναμένεται να είναι μια παγκόσμια προσπάθεια, που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ.
Ο Λευκός Οίκος, ωστόσο, δεν έκανε μια τέτοια δέσμευση μετά από μια συνάντηση την Παρασκευή με πετρελαϊκές εταιρείες.
«Δεν με νοιάζει ο ΟΠΕΚ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι Οργανισμός αυτοκαταστρέφεται.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταρρεύσει καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει συνθλίψει τη ζήτηση και καθώς Ρωσία και Σαουδική Αραβία ενισχύουν την παραγωγή σε έναν πόλεμο για το μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια