HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Πάγωμα» της αλλαγής μόνιμης κατοικίας λίγο πριν το Πάσχα

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων γνωστοποίησε χθες, Παρασκευή, το «πάγωμα» των δηλώσεων αλλαγής της μόνιμης κατοικίας, ένα μέτρο που εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο της προστασίας των πολιτών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Με απόφαση του Διοικητή της Αρχής, Γιώργου Πιτσιλή, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μονιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά, με στόχο την αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Σημειώνεται ότι, με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν οι περιπτώσεις, για τις οποίες θα εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΑΔΕ, ενδεχομένως θέλει να προλάβει τις όποιες προσπάθειες για αλλαγή της μόνιμης κατοικίας στο TaxisNet με μόνο σκοπό το ταξίδι κατά την περίοδο του Πάσχα.

Πλακιωτάκης: Εξετάζεται απαγόρευση μετακίνησης από νησί σε νησί

Παράλληλα, σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, γνωστοποίησε σε  πρωινή του συνέντευξη πως «εξετάζεται η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων των νησιών από το ένα νησί στο άλλο», ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες των κατοίκων των μικρών νησιών.

«Εξετάζεται η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων των νησιών από το ένα νησί στο άλλο, κυρίως διότι θέλουμε να προστατεύσουμε τους κατοίκους κυρίως των μικρών νησιών, η ανησυχία των οποίων είναι απολύτως κατανοητή, δεδομένου ότι και οι ροές είναι σχεδόν μηδενικές», είπε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση εξέφρασε την ευχαρίστησή του για «τα έχουμε πάει καλά», όπως είπε, προσθέτοντας: «Η πλειοψηφία των πολιτών έχει τηρήσει τα μέτρα και δεν πρέπει αυτό να το χαλάσουμε. Η εικόνα στην γειτονιά μας δεν είναι καθόλου καλή».

«Παίρνουμε περιοριστικά μέτρα για να μείνουμε κοντά στους αγαπημένους μας κα τις οικογένειες μας. Τα περιοριστικά μέτρα είναι για συγκεκριμένο χρόνο», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια