HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χρέη στην εφορία: "Παράθυρο" για νέα έκτακτη ρύθμιση - Ποια σενάρια εξετάζονται

Την επανάληψη των μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους για τον Μάιο και τον Ιούνιο προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στο τέλος της κρίσης οι αναβαλλόμενες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις θα τύχουν ευνοϊκής ρύθμισης.

Στο κρίσιμο ερώτημα για το πώς θα επανέλθει η οικονομία μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων, ο υπουργός Οικονομικών καθησύχασε ότι υπάρχει η πρόνοια να γίνει σταδιακά. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση της τετράμηνης αναβολής των φορολογικών υποχρεώσεων και της τρίμηνης των ασφαλιστικών εισφορών, οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις, θα αποπληρωθούν, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", με μια νέα ρύθμιση ώστε να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται η θέσπιση μιας νέας έκτακτης ρύθμισης για την πληρωμή των φόρων που πιθανόν θα περιλαμβάνει περισσότερες δόσεις για όλους τους φόρους π.χ. φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κ.α. Ένα σενάριο προβλέπει μια ρύθμιση πολλών δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για τους φόρους και τα χρέη που δημιουργούνται από την κρίση του κορονοϊού. Ένα άλλο σενάριο θέλει μια ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο και μετά.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια