Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι χώρες που ακολουθούν την ελληνική πρόταση για χορήγηση κολχικίνης

Αυξάνεται το διεθνές ερευνητικό ενδιαφέρον για τις δράσεις της κολχικίνης σε ασθενείς με νόσο COVID-19 καθώς κάθε ημέρα και περισσότερες χώρες ξεκινούν τη μελέτη της χορήγησης της κολχικίνης σε ασθενείς που πάσχουν από τον ιό.

Μετά την πρωτοπόρα ελληνική ερευνητική πρόταση GRECCO-19 (The Greek study in the Effects of Colchicine in COVID-19 complications prevention) η οποία εγκρίθηκε και έχει συμπεριληφθεί στις οδηγίες του ΕΟΔΥ, άλλες τρεις μελέτες ξεκινούν άμεσα εκτός Ελλάδας:

1) Στον Καναδά η μελέτη COLCORONA (Colchicine Coronavirus SARS-CoV2 Trial) όπου θα δοθεί η κολχικίνη σε 6000 διαγνωσμένους με COVID -19 εξωνοσοκομειακούς ασθενείς οι οποίοι θα λαμβάνουν την κολχικίνη κατ’ οικον.

2) Στην Ιταλία η μελέτη Colchicine Efficacy in COVID-19 Pneumonia όπου θα δοθεί η κολχικίνη σε νοσηλευόμενους ασθενείς με διεγνωσμένη πνευμονία από COVID-19

3) Στην Λατινική Αμερική η μελέτη COLCOVID (ECLA PHRI COLCOVID Trial) όπου θα δοθεί η κολχικίνη επιπλέον της αντι- ιικής θεραπείας σε 2500 νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.

Η Ελληνική ομάδα στην οποία συμμετέχουν πλέον πάνω από 100 έγκριτοι Έλληνες Καρδιολόγοι, Λοιμωξιολόγοι, Πνευμονολόγοι, Παθολόγοι και Επιδημιολόγοι έχει ήδη προχωρήσει και στην πρώτη δημοσίευση του πρωτοκόλλου μελέτης σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.