Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αυξήθηκε η απόδοση των ομολόγων των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Μετά τη συμφωνία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού, χωρίς όμως να δώσουν λεπτομέρειες για το μέγεθος, την ταχύτητα και τη διάρθρωση του πακέτου, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα (24/04).

Οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης 23 Απριλίου κατ' αρχήν σε ένα πακέτο διάσωσης ύψους 1,5 τρισ. ευρώ για τον επιμερισμό του οικονομικού κόστους της πανδημίας, το οποίο είναι δυσανάλογα μεγάλο για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, αλλά η απόφαση για τις λεπτομέρειές του μετατέθηκε για το καλοκαίρι. Παρά τη συμφωνία, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να διαφωνούν για το αν το Ταμείο πρέπει να κάνει μεταβιβάσεις χρημάτων (επιχορηγήσεις) ή απλά να δίνει δάνεια.

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν 12 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση των 10ετών ιταλικών τίτλων σημείωσε άνοδο 7 μονάδων βάσης στο 2,08% και το spread (η διαφορά με την απόδοση των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων) αυξήθηκε 14 μονάδες βάσης σε σχέση με το βράδυ της Πέμπτης, στις 252 μονάδες βάσης.

Οι αποδόσεις των ισπανικών, πορτογαλικών και ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν, αλλά σε μικρότερο βαθμό από των ιταλικών. Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου σημείωνε άνοδο 4 μονάδων βάσης στο 1,08%, ενώ αυτή του γερμανικού 10ετούς τίτλου υποχωρούσε 4 μονάδες βάσης στο -0,47%, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφάλεια, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναλυτές της Deutsche Bank δήλωσαν ενθαρρυμένοι από την αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος αρνούνταν έως τώρα να υποβάλει αίτημα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. «Αν η ενεργοποίηση του ESM είναι πολιτικά εφικτή στην Ιταλία, θα μπορούσε να ξεκλειδώσει περισσότερες αγορές ιταλικών ομολόγων με διάρκεια μικρότερη των τριών ετών από την ΕΚΤ», σημείωναν.

Η ιταλική αγορά ομολόγων αντιμετωπίζει ένα ακόμη τεστ σήμερα, καθώς ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αξιολόγηση του αξιόχρεου της χώρας ΒΒΒ, το οποίο είναι μόλις δύο βαθμίδες πάνω από το όριο της επενδυτικής διαβάθμισης. Αν και μία υποβάθμιση δεν φαίνεται πιθανή, αναλυτές αναφέρουν ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος τους επόμενους μήνες, με δεδομένη την επιδείνωση των προοπτικών του ιταλικού χρέους λόγω της κρίσης του κορονοϊού.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.