HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οι εξηγήσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για τις διαφορετικές οδηγίες για τη χρήση μάσκας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά από την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε και στις μάσκες. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στους λόγους που άλλαξαν οι οδηγίες για τη χρήση της μάσκας.

«Tα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μετρό, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΜ είναι ένα σημαντικό μέτρο» ανέφερε.

Στην συνέχεια ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι είναι «λάθος η χρήση μάσκας με βαλβίδα υψηλής προστασίας. Μιλάμε για πάνινη μάσκα που μπορεί να κατασκευαστεί ακόμη και στο σπίτι. Υπάρχει κίνδυνος από λάθος χρήση της μάσκας ή ψευδούς αίσθησης ασφάλειας. Πάνινη, υφασμάτινη ή χάρτινη μάσκα σε συνδυασμό με καλό πλύσιμο των χεριών. Χρειάζονται οδηγίες. Θα ακολουθήσουν από τον ΕΟΔΥ, για τη φύλαξη, τον καθαρισμό των μασκών».


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια