HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Διπλασιάζονται τα πρόστιμα το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα – Ποινή και στον συνοδηγό

Περισσότερα από 2.109.000 κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί παγκοσμίως σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης. Από αυτά 526.000 άνθρωποι ανέρρωσαν ενώ τόνισε πως παγκοσμίως έχουν σημειωθεί 137.060 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.207. Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, οι 69 είναι διασωληνωμένοι. Οι νεκροί στη χώρα από τον κορονοϊό ανέρχονται στους 105.

Την ανάγκη επαγρύπνησης τόνισε ο κ. Τσιόδρας καθώς είπε πως: «Μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοίνωσε επέκταση των περιοριστικών μέτρων λόγω του Πάσχα και προχώρησε σε αναφορά της δημοσκόπησης που προβλήθηκε χθες από τον Alpha.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 1/10 πολίτες δήλωσαν πως θα επιχειρήσουν να γιορτάσουν το φετινό Πάσχα όπως και τις προηγούμενες χρονιές αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα.

«1/10 δηλώνει σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε χτίσει. Λες και θα πάθουμε κάτι αν θα φάμε τη μαγειρίτσα και το αρνί με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί. Προκειμένου να προασπίσουμε τη προσπάθεια, παίρνουμε μέτρα ως απάντηση» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο όχημα κατ’ όχημα. Ανακοίνωσε πω ς καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες, ανέφερε.

Ολα μεν πάνε καλά όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε: «Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται. Η ημερομηνίας λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε.

Το δημόσιο ευχαριστώ του Νίκου Χαρδαλιά και το αυστηρό μήνυμα στους απείθαρχους του Πάσχα

Στην ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στα αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που προβλήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, 9/10 πολίτες είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω του κορονοϊού και θα πειθαρχήσουν στα περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, και τις μέρες του Πάσχα. Οι ερωτηθέντες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, απάντησαν πως θα παραμείνουν σπίτι και θα γιορτάσουν εκεί.

Υπήρχε όμως και και ένα μικρό ποσοστό το οποίο δήλωσε πως θα επιχειρήσει να πάει στο χωριό του ή θα επισκεφθεί κάποιο άλλο φιλικό/συγγενικό σπίτι ώστε να γιορτάσει το Πάσχα.

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας μετά τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, θέλησε να πει δημόσια ευχαριστώ σε αυτούς τους 9/10 που θα πειθαρχήσουν στα μέτρα και έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στους υπόλοιπους.

«Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τον τρόπο που βιώνουμε το Πάσχα. 9/10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επικρατούν λόγω των συνθηκών. Τους ευχαριστούμε. Την ίδια στιγμή 1/10 δηλώνουν σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες. Είναι ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε χτίσει. Λες και θα πάθουμε κάτι αν θα φάμε τη μαγειρίτσα και το αρνί με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα για τις μέρες του Πάσχα σύμφωνα με τα οποία

1. Από το Μεγάλο Σάββατο στις 21.00 έως και τη Δευτέρα στις 00.00 ισχύει το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου σε 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων.

2. Όσοι έχουν επιλέξει την επιλογή Β4, παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια θα ελέγχονται ενδελεχώς. Καταχρηστική περίπτωση συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο στον οδηγό, αφαίρεση πινακίδων και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια