HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Προσήχθη ιερέας που άνοιξε τις πόρτες της εκκλησίας

Την παρέμβαση της αστυνομίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα, προκάλεσε καταγγελία το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιερέας, μετά τη θεία λειτουργία, άνοιξε τις πόρτες του ναού και πιστοί μπήκαν στο εσωτερικό του για να προσευχηθούν. Στο σημείο, σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.com, έφτασε η αστυνομία, η οποία έδιωξε τους όσους πιστούς υπήρχαν στην εκκλησία και προσήγαγε τον ιερέα, στον οποίο γίνανε απλές συστάσεις. Ο ιερέας ισχυρίστηκε πως δεν έκανε κάτι παράνομο, αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ "οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή Μ. Παρασκευή ώρες 13.00 έως 17.00 Μ. Σάββατο ώρες 11.00 έως 13.00.

Η ακολουθία του Επιταφίου και η Ανάσταση θα γίνουν από τον Ιερέα με την παρουσία του Ψάλτη και ενός νεωκόρου. Η παρουσία πιστών κατά την ακολουθία του Επιταφίου και της Ανάστασης, που θα γίνουν εντός του Ιερού Ναού, δεν επιτρέπεται. Οι καμπάνες επιτρέπεται να ηχήσουν πένθιμα την Μ. Παρασκευή και χαρμόσυνα στην Ανάσταση". Αξίζει να σημειώσουμε πως στο εσωτερικό του ναού προσέρχονταν ένας ένας οι πιστοί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια