Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Καθηγητής επιδημιολογίας: Ανοσία αγέλης θα σήμαινε χιλιάδες νεκρούς

Για την πανδημία του κορονοϊού, την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας αλλά και τα νέα δεδομένα που θα κληθούμε ως πολίτες να αντιμετωπίσουμε φέτος το Πάσχα μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μετέφερε την ανησυχία του για την κατάσταση στην ελληνική επαρχία με τον κορονοϊό γιατί, όπως είπε «έχει μια διαφορά 1-2 εβδομάδες» σημείωσε: «Λογικά με βάση επιδημιολογικά δεδομένα και μαθηματικά μοντέλα περιμένουμε διαφορά φάσης στην επαρχία. Ευτυχώς στην Ηλεία ελέγχθηκε και αυτό είναι καλό μήνυμα ότι δεν είναι αργά να μαζευτούμε. Περιμένω κάποιες μικροεστίες στην επαρχία τις οποίες θα μπορέσουμε να μαζέψουμε γρήγορα». «Να μην υπάρξουν μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος από τα μεγάλα αστικά κέντρα που δεν έχουμε ακόμα πλήρη έλεγχο να υπάρχει διασπορά ακόμα και σε παρθένες περιοχές της επικράτειας» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με την «ανοσία της αγέλης» ο καθηγητής Επιδημιολογίας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 διευκρίνισε «70% ανοσία με τη μέθοδο αυτή δεν θα δούμε γιατί το σύστημα δεν θα αντέξει. Δεν θα το δούμε έτσι ούτε σε βάθος 10ετιας γιατί αυτό σημαίνει συρροή νεκρών και βαρέων περιστατικών κατά χιλιάδες ανά έτος».

«Ο μόνος τρόπος που έχει γίνει ανοσία αγέλης στο παρελθόν είναι με εμβολιασμό. Δεν έχει συμβεί ποτέ μέσω φυσικής νόσησης να υπάρξει ανοσία» εξήγησε προσθέτοντας «είναι άλλο το τεστ αντισωμάτων που θα ξεκαθαρίσει ποιοι πολίτες - ίσως και τουρίστες - δεν πρέπει να είναι υπό αυστηρά κριτήρια καραντίνας».

Εστιάζοντας στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο hotspot της Ριτσώνας δήλωσε «αυτό μεταφράζεται σε βάρος στο σύστημα υγείας που θα εξαρτηθεί από τη σύσταση. Αν είναι μικροί σε ηλικία δεν περιμένουμε περισσότερους από 5 στους 1.000 να χρειαστούν νοσηλεία».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χημειοπροφύλαξης σε μεγάλους αριθμούς ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι «θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει σε επίπεδο πληθυσμού» λόγω των παρενεργειών των φαρμάκων».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του εξέφρασε την εκτίμησή του όσον αφορά την πορεία της διασποράς του κορονοϊού λέγοντας «το λογικό είναι γύρω στις 2 εβδομάδες θα έχουμε ύφεση των κρουσμάτων καθώς θα δούμε τα αποτελέσματα από την απαγόρευση κυκλοφορίας».


ΠηγήΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.