HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τηλεδιάσκεψη του Μητροπολίτη Κίτρους και της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με έμφαση στην ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αφού ανταλλάχθηκαν οι καθιερωμένες Πασχαλινές ευχές συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε θέματα προσκυνηματικού τουρισμού και πολιτισμού καθώς και οι δράσεις του νεοσύστατου Γραφείου Προκυνηματικών Περιηγήσεων της Π.Ε. Πιερίας για το 2020, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Τουρισμό λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων  ιδρύθηκε πριν λίγο καιρό από τους δύο φορείς με σκοπό να συντονίζει τις δράσεις προβολής και ανάδειξης του προσκυνηματικού τουρισμού του νομού Πιερίας και να δημιουργεί τις κατάλληλες καινοτόμες προϋποθέσεις προσέγγισης και γνωριμίας των ανθρώπων με τους ιερούς τόπους της περιοχής, σύμφωνα και με τη στρατηγική που έχει χαράξει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και πάντα σε συνεργασία με την Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου αρχικά ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο για τις δράσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας, όπως η παραγωγή δίγλωσσου ντοκιμαντέρ για τα Προσκυνήματα της Πιερίας καθώς και η δημιουργία επιμέρους βίντεο μικρότερης διάρκειας με θεματικές ενότητες, όπως η μοναστηριακή γαστρονομία, τα μοναστηριακά προϊόντα, η «πορεία του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία» µε σκοπό την ευρεία διάδοση στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα, στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Ταυτόχρονα έχει δρομολογηθεί, όπως ανέφερε η κα Μαυρίδου, η  έκδοση του βιβλίου πρακτικών της επιστημονικής ημερίδας που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 160 ετών από την ίδρυση της Ενορίας Θείας
Αναλήψεως και 40 ετών από τη θεμελίωση του σημερινού Καθεδρικού Ναού, που θα συμβάλλει στην αναγέννηση του πνευματικού βίου του τόπου και θα αναδείξει τον καθοριστικό και σπουδαίο ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ενορία Θείας Αναλήψεως στο ιστορικό γίγνεσθαι της πόλεως  και στην πορεία του λαού της Κατερίνης.

Παράλληλα ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Π.Ε. για το 2020 η παραγωγή ιστορικού και φωτογραφικού λευκώματος με τα Προσκυνήματα της Πιερίας, η προμήθεια και η εγκατάσταση εξωτερικού σταθμού πληροφόρησης και προβολής (infokiosk) στo προαύλειο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης,  η ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου του «Αγίου Φωτίου» σε έναν σύγχρονο,  εκπαιδευτικό,  επιμορφωτικό, πολιτιστικό  και κοινωνικό πολυχώρο της Εκκλησίας καθώς και η χρηματοδότηση της μελέτης ηλεκτροφωτισμού του ανοικτού θεάτρου που πρόσφατα κατασκεύασε η Π.Ε. Πιερίας στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο.

 Με τη σειρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε την κα Σοφία Μαυρίδου για τις ενέργειές της και τη σημαντική στήριξη που επιδεικνύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως δήλωσε: «Είναι σημαντικό να συζητάμε, να προβληματιζόμαστε και να εκφράζουμε προτάσεις για την κοινωνία μας, ώστε να ωφεληθεί ο τόπος μας.  Το έμπρακτο ενδιαφέρον σας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και πιστεύουμε ότι επιβεβαιώνει την εποικοδομητική και επωφελή για όλους μας συνεργασία. Σήμερα είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση για πολλά και αξιόλογα θέματα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προβάλλουμε το έργο της Εκκλησίας και της τοπικής κοινωνίας».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε την πρόθεση τόσο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και της Π.Ε. Πιερίας να βοηθούν το έργο της τοπικής  Εκκλησίας και επεσήμανε πως θα είναι συνοδοιπόροι σε όσες προσπάθειες δρομολογηθούν από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο στο μέλλον για το καλό της Πιερίας.

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά η σημερινή τηλεδιάσκεψη. Η Ιερά Μητρόπολή μας πάντα είχε έναν ιδιαίτερο ρόλο προσφοράς στο συνάνθρωπο και  στην περιοχή. Συζητήσαμε για μια σειρά δράσεων που έχουμε σχεδιάσει από κοινού και θα υλοποιηθούν μέσα από το πρόγραμμα της Π.Ε. Πιερίας. Θα συνεχίσουμε να έχουμε αγαστή συνεργασία σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Ο προσκυνηματικός τουρισμός αποτελεί στοιχείο ενότητας της κοινωνίας των ανθρώπων και ανάδειξης του πνευματικού πλούτου που κρύβει ο τόπος μας ενώ ταυτόχρονα παράγει πολλαπλά οικονομικά οφέλη που θα στηρίξουν τον πληττόμενο τουρισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μαυρίδου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια