Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Δήμος Δίου-Ολύμπου: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΑΚΤΩΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ


Στην τελική ευθεία για την έναρξη του έργου αντιμετώπισης διάβρωσης των ακτών του Πλαταμώνα, μπήκε ο Δήμος Δίου - Ολύμπου έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο με την ανάδοχο εταιρεία SICAP ΑΤΕ.


Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 3.526.000€ και έπειτα από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία η εταιρεία SICAP ΑΤΕ ανέλαβε την κατασκευή του, με ποσό σύμβασης 2.466.095,95 . Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας: «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων».

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή επτά (7) βυθισμένων κυματοθραυστών και επαναπλήρωση της ακτής με αμμώδες υλικό σε μήκος 1.150 μ. Το έργο θα εκτείνεται από τον βόρειο βραχίονα του λιμανιού του Πλαταμώνα, έως τη θέση «Φλοίσβος».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, η κατασκευή θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2020 και θα διαρκέσει 18 μήνες πλην όμως, με παρέμβαση της διοίκησης του Δήμου, οι εργασίες θα διακοπούν μεταξύ 15 Μαΐου 2021 και 15 Σεπτεμβρίου 2021 προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων κατά μήκος της περιοχής υλοποίησης του έργου.

Για το έργο αυτό, που θα αλλάξει την παραλιακή ζωή του Πλαταμώνα, πολλές διοικήσεις του Δήμου, εδώ και χρόνια, προσπάθησαν για την υλοποίησή του. Αναγνωρίζουμε σε όλους την προσφορά τους.

Ταυτόχρονα θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις να ενσωματωθούν στη νέα κατάσταση όσο το δυνατόν πιο ομαλά γίνεται.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.