HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τσιόδρας: Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα του κορονοϊού

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα νέα συμπτώματα που έχουν παρατηρηθεί σε ασθενείς με κορονοϊό.

Τα συμπτώματα του Covid-19 που είχαν παρατηρηθεί στην αρχή της εμφάνισης του ιού είναι:

  • πυρετός
  • βήχας
  • δυσκολία στην αναπνοή
  • μυαλγίες
  • καταβολή


Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επιπλέον συμπτώματα είναι και οι: κρυάδες, ρίγος, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, διαταραχή γεύσης και όσφρησης.

Επιπλέον, ο  Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε για το επόμενο στάδιο που αφορά την άρση των μέτρων, η επιτροπή εισηγήθηκε να είναι υποχρεωτική η μάσκα σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους, όπως είναι τα ΜΜΜ, τα κομμωτήρια και τα καταστήματα.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι στην πρόταση της επιτροπής αναφέρεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εργαζόμενους.

Επιπλέον τόνισε ότι είναι απαραίτητη η υγιεινή των χεριών και η χρήση αντισηπτικού.

Κορονοϊός: 136 οι νεκροί στην Ελλάδα, 2 θάνατοι σε ένα 24ωρο – 17 νέα κρούσματα, 2.534 σύνολο
Τα 136 έφτασαν τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 2 νέοι θάνατοι. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα φτάνουν τα 2.534, μιας και ανακοινώθηκαν 17 νέες περιπτώσεις του κορονοϊού.

Στην ίδια ενημέρωση ανακοινώθηκε ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 43.

Χαρδαλιάς για Πρωτομαγιά: Δεν θα γίνουν μετακινήσεις πέρα από αυτές που προβλέπονται
Μιλώντας μετά τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, για μια νέα καθημερινότητα. Προετοιμαζόμαστε για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Από την επόμενη εβδομάδα το στοίχημα μας θα είναι η κυκλοφορία τηρώντας όλα τα μέτρα.

Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι σταματάει η μετάδοση του ιού. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και εξετάζουμε διεξοδικά το κάθε μας βήμα» και ανέφερε πως αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν αμέσως μετά την αυριανή ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στην αργία της Πρωτομαγιάς ξεκαθάρισε πως ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα και τόνισε πως: «Δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές. Δεν θα γίνουν μετακινήσεις πέρα από αυτές που προβλέπονται». καθώς: «Οι συγκεντρώσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων μας» και ανακοίνωσε πως οι εορτασμοί μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων Μήκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας και πρόσθεσε πως μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια