Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όλων των έκτακτων καιρικών φαινομένων αλλά και την αντιμετώπιση του έκτακτου υγειονομικού ιού που μας απειλεί ακόμα.


# Μένουμε Σπίτι
# Είμαστε όλοι μαζί
# Μένουμε Μακριά


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:
Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα καθόλη τη διάρκεια του έτους, για την αντιμετώπιση κάθε είδους έκτακτης ανάγκης ενώ βρίσκεται πάντα σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών αντιμετώπισής τους.Βρισκόμαστε στην έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου αλλά ταυτόχρονα και στην παραμονή της Πρωτομαγιάς.

Μία πρωτομαγιά η οποία διαφέρει σε σχέση με όλες τις προηγούμενες.

Είναι η ημερομηνία αναφοράς κατά την οποία θα αρχίσουν να αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί για την κυκλοφορία των πολιτών αλλά και προσεκτική μετάβαση σε μία πιο φυσιολογική καθημερινότητα για όλους μας.


Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε κατά γράμμα τη νομοθεσία που ισχύει για τις δασικές πυρκαγιές αλλά και τις υπαίθριες γεωργικές δραστηριότητες. Γιατί, ο κορωναϊός δεν κοιτά ούτε ημερομηνίες ούτε θερμοκρασίες.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει για τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες να δίνουμε μεγάλη σημασία στον έγκαιρο εντοπισμό και αναγγελία δασικής πυρκαγιάς αλλά και της άμεσης μετάβασης στο σημείο για τη γρήγορη αντιμετώπισής της.

Προληπτικά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν από όλους μας κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών, όπως να μην καίμε σκουπίδια, ξερά χόρτα και κλαδιά σε υπαίθριους χώρους, να μην ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα, να μην κάνουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες), να μην πετάμε αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο, να μην πετάμε σκουπίδια στο δάσος, να δημιουργούμε αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι σας κλαδεύοντας δέντρα και θάμνους, να καθαρίζουμε και να απομακρύνουμε σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων ξερά φύλλα, χόρτα, κλαδιά κ.ά., να εφοδιαστούμε και να συντηρήσουμε επαρκώς τους οικιακούς πυροσβεστήρες, να προμηθευτούμε σωλήνα ποτίσματος με μήκος όσο και η περιοχή που θέλουμε να προστατεύσουμε κ.α.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας φωτιάς στο χώρο της καμινάδας, περιορίζοντας την συσσώρευση της αιθάλης στο χώρο της, καθαρίζοντας συχνότερα την καμινάδα. Συγκεκριμένοι χρόνοι δεν μπορούν να προταθούν αφού εξαρτάται από το υλικό καύσης, την διάμετρο την καθαρότητα και την ύπαρξη ή μη μόνωσης. Σίγουρα η καμινάδα θέλει μια φορά το χρόνο καθάρισμα και αν η ποσότητα του υλικού που καίγεται στο τζάκι είναι μεγάλη τότε θα πρέπει να καθαρίζεται συχνότερα, ενδεικτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε τζάκια με διάμετρο διατομής της καμινάδας 22 με 25 cm, ύψος 6-8 μέτρα με μόνωση σε όλο το μήκος, και καίει ξερό ξύλο θέλει καθάρισμα μετά από την καύση 3,5 με 4 τόνων ξύλου. Κάποια άλλη προσέγγιση έχει να κάνει με την ποσότητα της αιθάλης που επικάθεται στα τοιχώματα, όταν αυτή ξεπερνά το ένα εκατοστό τότε η καμινάδα χρειάζεται καθαρισμό. Εννοείται ότι ο έλεγχος της καμινάδας είναι απαραίτητος σε κάθε συσκευή θέρμανσης. Μπορεί το αέριο ή το πετρέλαιο να είναι γενικά πιο καθαρά καύσιμα αλλά τίποτα δεν βεβαιώνει την πιθανότητα αιθάλης, σκουπιδιών, φωλιών ή άλλων εμποδίων στην καμινάδα.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.