HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Επιστολή Επιμελητηρίου Πιερίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο για προσωρινή κατάργηση δημοτικών τελών

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών,  στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στους Βουλευτές Πιερίας, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και στα Επιμελητήρια της Ελλάδας με θέμα την προσωρινή κατάργηση ανταποδοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων στις πληττόμενες από τον covid 19 επιχειρήσεις.

Το ακριβές κείμενο της επιστολής του Επιμελητηρίου στον Υπουργό είναι το ακόλουθο:
«Το Επιμελητήριο Πιερίας ενώνει τη φωνή του μαζί με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας, προκειμένου να στηρίξει το δίκαιο αίτημα των μελών του, σχετικά με την προσωρινή κατάργηση των δημοτικών τελών που επιβαρύνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Θεωρούμε απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα περί της κατάργησης των δημοτικών τελών, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα, για τους εξής λόγους:
Πρώτον: Όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κυβερνητική εντολή, με συνέπεια τα έσοδά τους να μηδενισθούν, είναι άδικο, να καλούνται να πληρώσουν ανταποδοτικά τέλη για δημοτικές υπηρεσίες, που στην ουσία δεν απολαμβάνουν.

Δεύτερον: Το ίδιο προβληματική είναι η χρέωση δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που χαρακτηρίστηκαν, από την κυβέρνηση, ως πληττόμενες, διότι και σε αυτή την περίπτωση τα έσοδα έχουν υποστεί καθίζηση, με αποτέλεσμα η αναστολή της λειτουργίας τους να καταστεί εκ των πραγμάτων αναγκαστική.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια