HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βρετανία: Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από την εισαγωγή Τζόνσον στην Εντατική

Με τα βλέμματα στραμμένα στην κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μετά την εισαγωγή του στην εντατική χθες, Δευτέρα, με απόφαση της ιατρικής του ομάδας, είναι ο πολιτικός κόσμος στη Βρετανία.

Πολλοί αξιωματούχοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός και να υπογραμμίζουν πως, παρότι ο πρωθυπουργός είναι αγωνιστής και ήταν πάντα σε καλή φυσική κατάσταση, ωστόσο ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Πολιτικά πρόσωπα σχολιάζουν εξάλλου την αντικατάσταση στα καθήκοντα του πρωθυπουργού από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραμπ.

«Ο Μπόρις που ξέρω είναι αγωνιστής. Δεν εγκαταλείπει ποτέ. Όλη του η ζωή ήταν τέτοια και έτσι είμαι μαζί του σε όλη τη διαδρομή, όπως πολλοί φίλοι και συνάδελφοι» δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του BBC ο σερ Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, πρώην επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος.

Ο νέος ηγέτης των Εργατικών Κίερ Στάρμερ, σε δηλώσεις του είπε ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία και μετέφερε τη συμπαράσταση όλων προς τον πρωθυπουργό, τη μνηστή του και την οικογένειά του. «Εχουμε το καλύτερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται (ο πρωθυπουργός) και ξέρω ότι θα τον φροντίσουν καλά. Αλλά φυσικά ο κόσμος είναι ανήσυχος. Ξέρω ότι το κυβερνητικό έργο θα συνεχιστεί, είχα επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών και θέλω να πω ότι το Εργατικό κόμμα θα ενεργήσει προς το εθνικό συμφέρον» είπε.

Ο λόρδος Μάικλ Χέσελτιν, που υπήρξε αναπληρωτής πρωθυπουργός στην κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ, χαρακτήρισε συνταρακτική την εξέλιξη της μεταφοράς του Μπόρις Τζόνσον στην εντατική, μιλώντας σε ραδιόφωνο του BBC, όπου σχολίασε ως «όχι και πολύ ξεκάθαρο» τον ρόλο του Ντομινίκ Ραμπ, ο οποίος αντικαθιστά τον πρωθυπουργό στα καθήκοντά του. «Ήμουν αναπληρωτής πρωθυπουργός, αλλά δεν ήμουν ποτέ πρωθυπουργός, εάν καταλαβαίνετε τι λέω. Με άλλα λόγια, ο Τζον Μέιτζορ είχε πάντα καλή υγεία και ήταν σε θέση να επικοινωνήσει και έτσι τέτοια ζητήματα δεν προέκυψαν ποτέ» είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Λίντσεϊ Χόιλ δήλωσε ότι το έργο της κυβέρνηση θα συνεχίζεται πάντα, ό,τι και να συμβεί, όσο άσχημο και εάν είναι αυτό.

Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ απέστειλε τις καλύτερες ευχές του στον πρωθυπουργό και στην οικογένειά του υπογραμμίζοντας πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια