HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γερμανία: Διαδήλωση για την καταπάτηση δικαιωμάτων εν μέσω κορονοϊού

Αστυνομικοί, φορώντας μάσκες, συγκρούστηκαν χθες, Σάββατο, με δεκάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βερολίνου για να διαμαρτυρηθούν για την καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων τους εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

«Θέλω πίσω τη ζωή μου», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Προστατεύστε τα συνταγματικά δικαιώματα», «Η ελευθερία δεν είναι τα πάντα αλλά χωρίς ελευθερία τα πάντα είναι τίποτα» και «Μπαμπά, τι είναι φιλί;».

Η αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι συνελήφθησαν πάνω από 100 διαδηλωτές.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές προσπαθούσαν να τηρήσουν τις αποστάσεις και φορούσαν μάσκες, όμως άλλοι είχαν συγκεντρωθεί όλοι μαζί. Μοίραζαν εφημερίδες με τον τίτλο «Δημοκρατική Αντίσταση», που ανέφεραν ότι ο νέος κορονοϊός είναι μια προσπάθεια κάποιων να αρπάξουν την εξουσία διασπείροντας τον φόβο. Τα έντυπα αυτά παρέθεταν δηλώσεις 127 γιατρών απ’ όλον τον κόσμο οι οποίοι αμφισβητούσαν την ανάγκη για λήψη αυστηρών μέτρων περιορισμού.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τίλο Τσάμπλιτς είπε ότι είχε δοθεί άδεια για μια εκστρατεία διανομής εφημερίδων, όχι όμως και για διαδήλωση. «Την εποχή του κορονοϊού και με βάση τους κανονισμούς περιορισμού, είμαστε υποχρεωμένοι να αποτρέψουμε τη συγκέντρωση», πρόσθεσε.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε αυτόν τον μήνα ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται, εφόσον τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Εκτός από το Βερολίνο, μια συγκέντρωση 350-500 ατόμων έγινε και στο κέντρο της Στουτγκάρδης, με πρωτοβουλία της οργάνωσης Querdenken.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια