HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το μεγάλο λάθος που κάνεις τώρα που δουλεύεις από το σπίτι

Μένουμε και δουλεύουμε από το σπίτι λόγω κορονοϊού, μόνο που οι περισσότερες δεν είμαστε συνηθισμένες σε ένα τέτοιο εργασιακό πλαίσιο.

Κι έτσι έχουμε συνήθειες που μεταφέρουμε από την καθημερινότητά μας και τον ελεύθερο χρόνο, σπαταλώντας όχι μόνο πολύτιμο χρόνο, αλλά και δόσεις παραγωγικότητας.

Ο πιο γνωστός τέτοιος βρικόλακας ενέργειας; Το κινητό. Που το τσεκάρεις κάθε τρεις και λίγο, μιας και είσαι σπίτι τώρα και όχι στο γραφείο και το μυαλό εύκολα ξεστρατίζει.

Ο πιο ύπουλος όμως εχθρός της παραγωγικότητας όταν δουλεύεις από το σπίτι είναι ο άγραφος νόμος που λέει ότι ο ακατάστατος χώρος δεν αφήνει τον νου να επικεντρωθεί στη δουλειά του.



Σπανίως το συνειδητοποιείς, ξέρεις όμως ότι κάτι σου φταίει. Πεταμένα ρούχα εδώ κι εκεί, στοιβαγμένα βιβλία στο πάτωμα και ένα εντελώς ακατάστατο γραφείο λειτουργούν ως οπτικοί περισπασμοί, μεταφέροντας και μπόλικες δόσεις αρνητικής ενέργειας.

Πώς το λύνεις αυτό; Συγυρίζεις τον χώρο στον οποίο εργάζεσαι πριν και μετά το τέλος της δουλειάς, κρατώντας τον καθαρό και οργανωμένο.

Επιπλέον, αποφεύγεις να τρως στο γραφείο όπου εργάζεσαι. Όταν πεινάσεις, κάνε ένα διάλειμμα.

Και βρες τελικά τρόπους αποθήκευσης των αντικειμένων που υπάρχουν διάσπαρτα στο δωμάτιο. Ο κανόνας λέει πως αν κάτι δεν έχει τον δικό του αποθηκευτικό χώρο, τότε δεν έχει και θέση στο σπίτι μας...


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια