Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κορονοϊός: Πώς θα γιορταστεί το Ραμαζάνι στην Ελλάδα – Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Τον τρόπο τέλεσης των θρησκευτικών καθηκόντων των Μουσουλμάνων της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, ορίζει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Άλλωστε, σε πλήρη ισχύ παραμένει ο νόμος για την απαγόρευση προσέλευσης των φυσικών προσώπων σ’ όλους τους χώρους λατρείας – ανεξαρτήτως θρησκείας.

Συνεπώς, επισημαίνει το αρμόδιο υπουργείο, οι προσευχές των Μουσουλμάνων μπορούν να τελούνται μόνο κατ’ οίκον.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ευρύτερα μέτρα για την αποφυγή συναθροίσεων, το δείπνο λύσης της νηστείας (σ.σ. Ιφτάρ) επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί μόνο σε σπίτια, με τη συμμετοχή όσων διαμένουν στο σπίτι – χωρίς οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο (σ.σ. συγγενή, φίλο ή επισκέπτη).

Παράλληλα, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθούν δωρεάν χώροι στην Αθήνα ή σε άλλους δήμους της χώρας για την τέλεση της προσευχής. Βεβαίως, τα παραπάνω μέτρα ενδέχεται να τροποποιηθούν, ανάλογα με τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εορτασμός του Ραμαζανιού ξεκινάει σήμερα το απόγευμα (23/4) και ολοκληρώνεται το Σάββατο, 23 Μαΐου.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.