Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αρνάκι με αγκινάρες

Μία νόστιμη, ανοιξιάτικη συνταγή με αρνάκι που μπορεί να βρει τη θέση της και στο πασχαλινό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 μπροστινό από αρνί 1,5 κιλό περίπου, σε μερίδες
  • 24 αγκινάρες καθαρισμένες, περασμένες από λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αβγολέμονο

  • 2 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • χυμό από 2 λεμόνια

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνάκι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε και το ακουμπάτε σε πιατέλα.
  2. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να καβουρδιστούν απαλά. Ξαναβάζετε το αρνί στην κατσαρόλα. Συμπληρώνετε 2,5 νεροπότηρα νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει τρυφερό το αρνάκι.
  3. Τότε ρίχνετε τις αγκινάρες μέσα και λίγο νερό αν χρειάζεται. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά περίπου και μέχρι οι αγκινάρες να γίνουν τρυφερές. Ρίχνετε μέσα και τον άνηθο.
  4. Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τα κροκάδια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και το λεμόνι λίγο λίγο σε συνεχή ροή, εξακολουθώντας το χτύπημα. Παίρνετε από την κατσαρόλα μια κουτάλα ζουμί και τη ρίχνετε στο αβγολέμονο, χτυπώντας με το σύρμα.
  5. Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο, γυρίζετε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και την απομακρύνετε από τη φωτιά. Αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει λίγο πριν το σερβίρετε ζεστό σε πιάτα.








Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.