Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Coronavac: Το πειραματικό εμβόλιο των Κινέζων για τον κορονοϊό - Είναι έτοιμοι να παράγουν 100 εκατ. ετησίως

Οι Κινέζοι σε ένα εργαστήριο βόρεια του Πεκίνου, δοκιμάζουν ήδη ένα από τα πρώτα πειραματικά εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού και το έχουν ονομάσει Coronavac. Η Sinovac Biotech, ένα από τα τέσσερα κινεζικά εργαστήρια που έχουν άδεια πραγματοποίησης κλινικών δοκιμών, έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Ακόμη και αν το εμβόλιό του δεν έχει περάσει τις δοκιμές, η ιδιωτική εταιρεία βιοτεχνολογίας δηλώνει έτοιμη για την παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων ετησίως.

Το 2009, η συγκεκριμένη εταιρεία ξεπέρασε τους ανταγωνιστές της στο νήμα και έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που κυκλοφόρησε στην αγορά εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων H1N1. Στις τεράστιες εγκαταστάσεις της στο Τσανγκπίνγκ, προάστιο του Πεκίνου, τα εργαστήρια ελέγχουν την ποιότητα του πειραματικού εμβολίου, παρασκευασμένου με βάση εγγενή παθογόνα, που έχει ήδη παραχθεί σε χιλιάδες δόσεις. Στην λευκή/πορτοκαλί συσκευασία του έχει ήδη όνομα: Coronavac.

Δοκιμασμένο σε πιθήκους

Ακόμη και αν το σκεύασμα απέχει πολύ από την αδειοδότηση, η εταιρεία πρέπει να δείξει ότι έχει ικανότητα παραγωγής σε ευρεία κλίμακα και να υποβάλει τα αποθέματά της υπό τον έλεγχο των αρχών. Εξ ου και η έναρξη της παραγωγής πριν από το τέλος των κλινικών δοκιμών. Αν και περί τα εκατό εργαστήρια παγκοσμίως διαγκωνίζονται για την πρωτιά στην παρασκευή εμβολίου, λιγότερα από δέκα, για την ακρίβεια οκτώ, έχουν ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, σύμφωνα με το London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM). Ενα από τα οκτώ είναι το εργαστήριο της Sinovac, που διαβεβαιώνει ότι είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε πιθήκους πριν ξεκινήσει δοκιμές σε 144 εθελοντές στα μέσα του Απριλίου. Αλλά, το εργαστήριο που ιδρύθηκε το 2001 δεν ρισκάρει να προβλέψει πότε το ενέσιμο σκεύασμα του 0,5 ml θα μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία. «Είναι η ερώτηση που κάνουν όλοι...», παραδέχεται ο διευθυντής Liu Peicheng. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η παρασκευή ενός εμβολίου θα χρειασθεί 12 έως 18 μήνες.

Κλινικές δοκιμές στο εξωτερικό

Η Sinovac, που απασχολεί περίπου χίλιους υπαλλήλους, ελπίζει ότι θα λάβει στο τέλος του Ιουνίου τα πρώτα αποτελέσματα για την ασφάλεια του προϊόντος της, στο πλαίσιο των δοκιμών της Φάσης Ι και ΙΙ, εξηγεί ο διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων Meng Weining. Οι δοκιμές αυτές έχουν ως αντικείμενο να εξακριβωθεί εάν το προϊόν είναι ασφαλές για τον άνθρωπο. Για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά του πρέπει να περάσει στην Φάση ΙΙΙ των δοκιμών επί φορέων του ιού. Το πρόβλημα είναι ότι «μόνο λίγα κρούσματα επιβεβαιώνονται σε καθημερινή βάση στην Κίνα», επισημαίνει ο Meng Weining. Αν δεν υπάρξει δεύτερο κύμα της επιδημίας στο κινεζικό έδαφος, η εταιρεία θα πρέπει να δοκιμάσει το εμβόλιο σε φορείς του κορονοϊού στο εξωτερικό. «Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε σε επαφή με πολλές χώρες της Ασίας και της Ευρώπης», λέει. «Μία δοκιμή της Φάσης ΙΙΙ περιλαμβάνει κανονικά χιλιάδες άτομα. Δεν είναι εύκολο να βρούμε αυτούς τους αριθμούς σε καμία χώρα».

Η εταιρεία έχει αρχίσει την κατασκευή μονάδας παραγωγής με ικανότητα παρασκευής 100 εκατομμυρίων δόσεων νότια του Πεκίνου. Θα μπορεί να λειτουργήσει πριν από το τέλος του έτους.«Δουλεύουμε μέρα-νύχτα, δεν χάνουμε λεπτό», λέει ο διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων.Σε κλίμακα παγκόσμιου πληθυσμού, πιθανό εμβόλιο της Sinovac δεν θα έφθανε για την προστασία του πλανήτη. Αλλά ο Meng Weining διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία του, εισηγμένη στον Nasdaq, είναι έτοιμη για «συνεργασίες» με ξένους εταίρους, στους οποίους πωλεί τα υπάρχοντα εμβόλια για την γρίπη και την ηπατίτιδα. Μία πρωτιά στην παρασκευή εμβολίου για τον SARS-COV-2 και την Covid-19 θα δώσει την ρεβάνς στην Κίνα, που θέλει να ξεχασθεί το γεγονός ότι ο νέος κορονοϊός εμφανίσθηκε στο έδαφός της καθώς και τα ερωτήματα που διατυπώνονται για την διαχείριση της επιδημίας από τις κινεζικές αρχές. «Λαμβάνουμε μεγάλη υποστήριξη από την κινεζική κυβέρνηση. Οχι τόσο οικονομική, όσο συνεργασίες με δημόσια ινστιτούτα από τα οποία η Sinovac προμηθεύεται στελέχη ιών.

Εκτός της Sinovac, το Πεκίνο έχει εγκρίνει κλινικές δοκιμές για τρία ακόμη πειραματικά εμβόλια: το ένα ανήκει στην Στρατιωτική Σχολή Ιατρικών Επιστημών και τον όμιλο βιοτεχνολογίας CanSino, το δεύτερο στο Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Γουχάν και το τρίτο στον όμιλο China Biotics, που ξεκίνησε την Τρίτη κλινικές δοκιμές σε 32 εθελοντές.


Πηγή


Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.