Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Προτεινόμενα άμεσα μέτρα ενίσχυσης ρευστότητας επιχειρήσεων από τον ΣΕΒΕ στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον Covid-19

Η εξάπλωση της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα στην κοινωνική και οικονομική συνοχή, διαταράσσοντας αρχικά τις συνθήκες της καθημερινής διαβίωσης και της δημόσιας υγείας, αλλά και την ευρύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων, και δη των παραγωγικών και εξαγωγικών, τελικά. Αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, η ήδη περιορισμένη ρευστότητα μειώνεται περαιτέρω δεδομένης της προαναφερθείσας κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στους αρμόδιους Υφυπουργούς κ.κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Γεώργιο Ζαβό, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Σπυρίδωνα Άδωνι Γεωργιάδη και στους αρμόδιους Υφυπουργούς κ.κ. Νικόλαο Παπαθανάση και Ιωάννη Τσακίρη, στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Γεώργιο Σκέρτσο, στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα και στους αρμόδιους Υποδιοικητές κ.κ. Θεόδωρο Μητράκο και Ιωάννη Μουρμούρα, αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κατέθεσε προτάσεις για την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εξάπλωση του Covid-19.

Ο ΣΕΒΕ προτείνει, ως παραλλαγή του factoring με αναγωγή, τη χρηματοδότηση των εκδοτών των επιταγών από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, είτε αυτές έχουν δοθεί για χρηματοδότηση, είτε εμφανιστούν για είσπραξη από τον κομιστή, την άμεση καταβολή του 90% του προκύπτοντος ΦΠΑ από τις μηνιαίες δηλώσεις με το υπόλοιπο 10% να αποδοθεί μετά το σχετικό έλεγχο, την απαλλαγή καταβολής του 40% των μισθωμάτων για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και όσο διαρκέσει η κρίση συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) με πληρωμή τους στο τέλος της μισθωτικής περιόδου και ομοίως για τις μακροχρόνιες μισθώσεις αυτοκινήτων με ταυτόχρονη όμως χρηματοδότηση του ποσού αυτού, σε έναν κλάδο που επιπρόσθετα πλήττεται η κατηγορία της βραχυχρόνιας μίσθωσης, από τις τράπεζες με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου.

Με τα μέτρα αυτά διασφαλίζεται η άμεση ομαλή ρευστότητα στην αγορά, με σκοπό την πληρωμή προμηθευτών εξωτερικού και εσωτερικού και λοιπών υποχρεώσεων, το πρόβλημα δεν μετατίθεται για μετά από 75 ημέρες και γενικότερα για επόμενο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου η αγορά θα στερηθεί πολύτιμης ρευστότητας, αξιοποιείται με το βέλτιστο τρόπο η παρεχόμενη από την ΕΚΤ συμπληρωματική ρευστότητα και το Ελληνικό Δημόσιο χρησιμοποιεί στοχευμένα με εξαιρετικό τρόπο τις εγγυήσεις του.

Η, μέχρι στιγμής, αποτελεσματική διαχείριση της εξάπλωσης του Covid-19 από την πλευρά της Κυβέρνησης πρέπει να εφαρμοστεί και σε επιχειρηματικό-οικονομικό επίπεδο, βοηθώντας τις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις να διαχειριστούν βέλτιστα τις δύσκολες συνθήκες που επίκεινται. Ο ΣΕΒΕ δεσμεύεται να συνεχίσει να συνδράμει ενεργά στο δύσκολο αγώνα αντιμετώπισης των επιπτώσεων του Covid-19, μέσω τεκμηριωμένων προτάσεων που θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια αποτελεσματικής στήριξης των επιχειρήσεων και της απασχόλησης καθώς και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Την επιστολή του ΣΕΒΕ θα τη βρείτε εδώ.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.