Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η Ελλάδα εφάρμοσε πρώτη τα πρωτόκολλα για τη φλεβική θρομβοεμβολική νόσο στους ασθενείς με COVID-19

«Τα πρωτόκολλα για την προφύλαξη και θεραπεία της φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου, σε ασθενείς με COVID19 εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα νωρίτερα από άλλες χώρες, ήδη από τις αρχές Μαρτίου».

Αυτό δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τη Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσο του υπουργείου Υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

O διεθνούς φήμης Έλληνας αιματολόγος αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν δημοσιευθεί από την Κίνα, η συχνότητα εμφάνισης πνευμονικής εμβολής και εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης των κάτω άκρων, ανέρχεται στο 30% με 40% των ασθενών, που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ και περίπου στο 20% των ασθενών, που νοσηλεύονται στους συμβατικούς θαλάμους των νοσοκομείων».

Ο κ. Γεροτζιάφας, διευθύνει μαζί με τον έτερο καθηγητή αιματολογίας, Ισμαήλ Ελαλαμύ, το Κέντρο Θρόμβωσης του Νοσοκομείου Tenon της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Όπως λέει, «μετά από συνεργασία του Κέντρου Θρόμβωσης με ειδικούς της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, οι κινεζικές κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη και θεραπεία αυτής της σοβαρής νόσου, δημοσιεύθηκαν χθες στο επιστημονικό περιοδικό «Thrombosis and Haemostasis»».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «οι κινεζικές κατευθυντήριες οδηγίες κάνουν ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη χορήγησης θρομβοπροφύλαξης με ηπαρίνη μικρού μοριακού βάρους στους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρή ή βαριά μορφή της νόσου COVID-19». Κάτι που έχει δηλώσει άλλωστε και σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως επίσης και το γεγονός ότι «οι εν λόγω κατευθυντήριες οδηγίες συστήνουν τη συστηματική εκτίμηση του κινδύνου φλεβικής θρόμβωσης, στους ασθενείς με ήπια ή μέσης βαρύτητας μορφή της νόσου COVID-19. Την ίδια ώρα, η συστηματική εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της θρομβοπροφύλαξης και η δυναμική προσαρμογή της αντιθρομβωτικής αγωγής, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου, είναι σημαντικό μέρος της συνολικής θεραπευτικής αντιμετώπισης των ασθενών, που νοσηλεύονται με COVID-19».


Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.