Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

"Έκρηξη" στις ηλεκτρονικές απάτες μέσω e-mail

Για ορισμένους επιτήδειους φαίνεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί «ευκαιρία» για να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ύποπτων ηλεκτρονικών μηνυμάτων.


Σύμφωνα με την Google, απατεώνες στέλνουν καθημερινά περισσότερο από 18 εκατομμύρια παραπλανητικά email με θέμα τον κορωνοϊό.

Ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζουν τα μηνύματα εκείνα που με αφορμή την πανδημία προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα.

Άλλοι απατεώνες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα προγράμματα στήριξης των κυβερνήσεων προς τους πολίτες, προσποιούμενοι δημόσιους θεσμούς.

Η Google μπλοκάρει καθημερινά περισσότερα από 100 εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing emails). Κατά την περασμένη εβδομάδα το ένα πέμπτο από αυτά είχαν θέμα τη νόσο Covid-19.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι αλγόριθμοί της μπλοκάρουν αυτόματα το 99,9% των απατηλών αυτών μηνυμάτων πριν φτάσουν στους χρήστες.

Σημειώνεται ότι το Gmail χρησιμοποιείται από 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Όπως σημειώνει το BBC, ο κορωνοϊός ενδέχεται να αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο θέμα ηλεκτρονικού ψαρέματος που υπήρξε ποτέ.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.