HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σεντένο: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία στο Eurogroup

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter έγραψε πως «είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία» λίγο πριν την τηλεδιάσκεψη.

«Είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία. Πιστεύω - εξακολουθώ να πιστεύω - ότι αυτή τη φορά θα αρθούμε ΟΛΟΙ στο ύψος των περιστάσεων. Και θα δείξουμε το αναγκαίο πνεύμα συμβιβασμού, το οποίο είναι το θεμέλιο της Ένωσης μας», έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σημειώνεται ότι η προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup για την ευρωπαϊκή απάντηση στον οικονομικό αντίκτυπο του κορονοϊού διεκόπη, μετά από ολονύχτιες διαβουλεύσεις, και είχε προγραμματισθεί να συνεχισθεί σήμερα στις 19:00 (ώρα Ελλάδας).

Σολτς: Πιθανότερη από ποτέ η συμφωνία

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς πιστεύει ότι είναι πολύ κοντά η επίλυση της διαφωνίας σχετικά με το πακέτο διάσωσης των χωρών της της Ε.Ε. που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κορονοϊό.

«Φαίνεται ότι μια συμφωνία είναι δυνατή και πιθανότερη από ποτέ», δήλωσε ο αντικαγκελάριος πριν από την έναρξη της νέας διαπραγμάτευσης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

«Το διάλειμμα της μιας ημέρας συνέβαλε στο να δυναμώσει η θέληση όλων να βρούμε μια κοινή λύση. Υπήρξε μεγάλος αριθμός διμερών συνομιλιών την Τετάρτη και την Πέμπτη. Τώρα είναι σημαντικό να τα καταφέρουμε τελικά. Η κρίση του κορονοϊού αφορά εξίσου όλους τους πολίτες της Ευρώπης, γι αυτό και πρέπει να υπάρχει μια κοινή και αλληλέγγυα απάντηση», συμπλήρωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια