HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Google: Πόσο μειώθηκαν οι μετακινήσεις στην Ελλάδα

Μέχρι και κατά 80% μειώθηκε η παρουσία των Ελλήνων πολιτών σε χώρους αναψυχής τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ αντίστοιχα η παραμονή στο σπίτι έχει αυξηθεί κατά 20%. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Google και τα οποία βασίζονται στα δεδομένα που συγκεντρώνονται από το Google Maps.

Σύμφωνα με τη Google, τα στοιχεία αυτά συγκεντρώνονται ανώνυμα, είναι ενδεικτικά και δύσκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως απολύτως ακριβή, ενώ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και για συγκρίσεις μεταξύ κρατών. Από την άλλη πλευρά, η Google εκτιμά ότι μπορούν να αξιοποιηθούν από τις υγιεινομικές αρχές σε κάθε χώρα για να δουν τις υπάρχουσες τάσεις αναφορικά με την τήρηση των μέτρων που σχετίζονται με τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Βάσει αυτών των στοιχείων, οι μετακινήσεις σε χώρους αναψυχής αλλά και πολιτισμού (καφέ, εστιατόρια, βιβλιοθήκες, μουσεία κ.ά) αλλά και εμπορικά κέντρα παρουσίασαν τον Μάρτιο μία μείωση της τάξεως του 80% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Αντίστοιχα, η μείωση των μετακινήσεων προς καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία είναι της τάξεως του 41%.

Η μείωση των μετακινήσεων και της παρουσίας σε δημόσιους χώρους αναψυχής, όπως είναι, για παράδειγμα, τα πάρκα και οι παραλίες, έφθασε στο -55%.

Πολύ υψηλό (76%) είναι το ποσοστό της μείωσης όσον αφορά την παρουσία σε σταθμούς και στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Όσον αφορά στους χώρους εργασίας, το ποσοστό της μείωσης της παρουσίας ανέρχεται σε -53%.

Ενδιαφέρον είναι πάντως ότι η αύξηση της παρουσίας στο σπίτι φθάνει στο 20%, ποσοστό που ενδεχομένως να είναι πιο χαμηλό από όσο θα ανέμενε κανείς. Από την άλλη πλευρά, το δείγμα αφορά όλο τον Μάρτιο, τις δύο πρώτες εβδομάδες του οποίου δεν είχαν τεθεί τόσο αυστηρά μέτρα ούτε είχαν κλείσει τα εμπορικά καταστήματα. Κάτι που σημαίνει ότι η εικόνα για τον Απρίλιο μπορεί να είναι πολύ διαφορετική.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια