HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οι στιγμές έντασης με Τσιόδρα και Χαρδαλιά στον οικισμό Ρομά στην Λάρισα [pics, vid]

Ελάχιστοι θερμοκέφαλοι και όχι η πλειοψηφία αντέδρασαν έντονα στην παρουσία των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά όταν εκείνοι εμφανίστηκαν στον οικισμό Νέα Σμύρνη της Λάρισας και όπου έχουν βρεθεί πολλά κρούσματα κορονοϊού προκειμένου να κάνουν αυτοψία.

Ο οικισμός έχει μπει σε καραντίνα και οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Κάποιοι ακολούθησαν τον κ. Τσιόδρα ο οποίος επιχειρούσε να τους εξηγήσει ότι όλα αυτά γίνονται για την δική τους προστασία.

Δείτε τις στιγμές της έντασης από κάποιους αλλά και την θερμή υποδοχή από κάποιους άλλους







Το κυβερνητικό κλιμάκιο είχε διαδοχικές συσκέψεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι βρίσκονται σε συντονισμό με την Περιφέρεια και τους δήμους σχετικά με τις ενέργειες που θα προβούν, ενώ για ακόμη μία φορά έστειλε το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου, ενώ τους συνόδευσε κι ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

Την απαγόρευση μετακίνησης των Ρομά της Λάρισας προς τον Βόλο και τις άλλους θεσσαλικές πόλεις, διότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, ζητά η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που απέστειλε σήμερα έγγραφο στις αστυνομικές Αρχές και στην Γ.Γ. Πολιτικής Γραμματείας.

Στο έγγραφό της η κ.Κολυνδρίνη ζητά από την Πολιτεία «όπως προχωρήσετε σε αυστηρούς ελέγχους για τη μη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων σε άλλους νομούς της Θεσσαλίας. Η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, στη συγκεκριμένη περιοχή της Λάρισας, αποτελεί υγειονομική βόμβα για τη Θεσσαλία, με δεδομένες τις άδειες πλανόδιου εμπορίου που διαθέτουν και θα πρέπει κατόπιν αυστηρών ελέγχων σας, να περιοριστούν στην περιοχή τους, ή ακόμη και στα σπίτια τους, με τον αυστηρότερο τρόπο προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία στην περιφέρειά μας».

Παράλληλα με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, εξέφρασε την πολύ μεγάλη ανησυχία του και μεταξύ άλλων ζητά από τις Αρχές «μετά την εμφάνιση περιστατικών κορονοϊού στον οικισμό Ρομά της Λάρισας, πιστεύουμε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα δειγματοληπτικός έλεγχος για κορονοϊό σε όλους τους οικισμούς Ρομά της περιοχής του Βόλου (Αλιβερίου, Αγίας Παρασκευής και Νεάπολης), προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα για την πιθανότητα το πρόβλημα να έχει επεκταθεί και στην περιοχή μας».


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια