Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Επιστροφή στα θρανία: «Κλειδώνει» το άνοιγμα των σχολείων την 1η Σεπτεμβρίου

Νωρίτερα από το συνηθισμένο αναμένεται να ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, με το πρώτο κουδούνι να χτυπάει, όπως όλα δείχνουν, την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζεται για την επόμενη σχολική χρονιά, συστήνοντας, μάλιστα, στους μαθητές να μην πετάξουν –και να μην καταστρέψουν- τα φετινά τους βιβλία, καθώς θα τα χρειαστούν στην αρχή της επόμενης τάξης.

Την ίδια ώρα, έχει ήδη ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τις ανάγκες σε προσωπικό και αίθουσες.

Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απέστειλε έγγραφο στους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές να διατηρήσουν τα βιβλία τους.

Και αυτό για να διδαχθεί η ύλη που θα κριθεί απαραίτητο να γνωρίζουν οι μαθητές πριν προχωρήσουν στην επόμενη σχολική χρονιά.

Αντίστοιχη εγκύκλιος αναμένεται να εκδοθεί και για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, τα οποία ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν.

Παρότι υπάρχει μια σκέψη για επανέναρξη των δημοτικών την 1η Ιουνίου, το σενάριο να μην επιστρέψουν στα θρανία οι μικροί μαθητές παραμένει το επικρατέστερο.

Πάντα σύμφωνα με την «Καθημερινή», η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει και λάβει εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τα κεφάλαια της επόμενης ύλης, που οι μαθητές πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν πριν προχωρήσουν στις επόμενες τάξεις.

Συνεχίζεται ο προγραμματισμός

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για το πρώτο κουδούνι, καθώς υπολογίζεται πως θα χρειαστούν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών –περισσότεροι από τους 30.000 που χρειάστηκαν φέτος.

Παράλληλα, θα γίνουν διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στις δύο βαθμίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΑΣΕΠ γίνεται προσπάθεια έως το τέλος Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί και αποσταλεί οι πίνακες της ειδικής αγωγής.

Επί της σχετικής προκήρυξης (3ΕΑ) κατετέθησαν 2.900 ενστάσεις, και απομένει η εκδίκαση περίπου 250 ακόμα. Οι ενστάσεις για λάθος αριθμό παραβόλου έγιναν δεκτές.

Για τους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση στόχος είναι με την έναρξη της νέας χρονιάς να είναι έτοιμοι οι προσωρινοί πίνακες. Η προσπάθεια είναι για νωρίτερα από την 1η Αυγούστου.

Οι ενστάσεις στατιστικά είναι περίπου 10% των αιτήσεων. Για την προκήρυξη έχουν γίνει 126.000 αιτήσεις.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.