Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 13 Μαΐου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)


13 Μαΐου

Γεγονότα

1963-Πρόεδρος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Πιερίας επανεκλέγεται ο Γεώργιος Γεωργουλής. Η γενική συνέλευση της ΕΓΣ Πιερίας άρχισε χθες. Επί συνόλου 96 αντιπροσώπων έλαβαν μέρος οι 89. (Μακεδονικός Αγών, 14-5-1963, σελ. 1)


1979-Από σήμερα κυκλοφορεί η επί 5 χρόνια εβδομαδιαία εφημερίδα “Ολύμπιο Βήμα” ως ημερήσια. Εκδότρια και διευθύντρια είναι η Μαρία Κορομήλη. Στο πρωτοσέλιδο βρίσκονται οι φωτογραφίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης Βαρνάβα και του Νομάρχη Πιερίας Παπαδημητρίου – Δούκα.

1980-Εγκρίνεται η δοκιμαστική εφαρμογή της αγροτικής πολιτικής της ΕΟΚ στο νομό Πιερίας .

Έφυγαν τον Μάιο

1966-Πέθανε σε ηλικία 77 ετών από μακρά ασθένεια ο Ιωάννης Στάθης, γνωστός ως "Μπαρμπαγιάννης", αντιστασιακός. Έπειτα από την κατάρρευση της γραμμής του Ολύμπου κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσέφερε βοήθεια σε Άγγλους αιχμαλώτους. Ήταν ο πρώτος που βγήκε στο βουνό και ανέπτυξε αντιστασιακή και πατριωτική δράση.  (Νέα Εποχή, 4-6-1966, σελ. 2)


Έγιναν κι αυτά


1972-Έφτασε στην Κατερίνη και ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών Κατερίνης, νομίατρος Κωνσταντίνος Βράμης-Βραμόπουλος. Αντικαθιστά τον Πάτροκλο Μαμαλούκα.  (Νέα Εποχή, 13-5-1972, σελ. 4)


1987-Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών Πιερίας εκλέγεται ο Ευτύχιος Τσιαουσίδης. (Μακεδονικός Αγών, 30-5-1987, σελ. 1)

2010-Παρουσιάζεται στη Νομαρχία το 30λεπτο   τουριστικό ντοκιμαντέρ για την Πιερία που εκπόνησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας.
Το νέο DVD της Πιερίας θα προβάλλεται στις τουριστικές εκθέσεις, ενώ παρουσιάστηκαν τα 4 σποτ (δύο των 15 δευτερολέπτων και δύο των 30 δευτερολέπτων) της Πιερίας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν εκτός από τα μέλη της ΝΕΤΠ οι δήμαρχοι Δίου Γ. Παπαχρήστος, Κολινδρού Θ. Σολοποτιάς, Πιερίων Δ. Βαϊνάς, Παραλίας Γ. Κεραμιδιώτης, Πέτρας Θ. Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης Ζ. Σατραζέμης, εκπρόσωποι των βουλευτών και φορείς. (Ολύμπιο Βήμα, 14-5-2010)

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.