HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Μηταράκης παραδέχεται δημόσια ότι μετέφερε 13000 μετανάστες στην ενδοχώρα. "Η αποσυμφόρηση γίνεται πράξη..."

Για την πορεία του προσφυγικού και τους στόχους της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα μίλησε ο Νότης Μηταράκης.

«Οι ροές έχουν μειωθεί κατά 92%, ενώ υπάρχει ισχυρή προστασία στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Ωστόσο, το καλοκαίρι, υποστήριξε, πως θα υπάρξει πίεση κυρίως στα θαλάσσια σύνορα, όμως η χώρα παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

«Επιστρέφουμε σε κανονικότητα την οποία θα αντιμετωπίσουμε με την ενισχυμένη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης», δήλωσε.

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως περίπου 13.000 διαμένοντες στα νησιά έχουν φύγει από την αρχή του έτους. «Η αποσυμφόρηση γίνεται πράξη», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι αφού ανοίξουν και πάλι τα σύνορα, να προωθηθεί η επιτάχυνση των επιστροφών και των απελάσεων όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

«Μετά την επανέναρξη των συνόρων θα είμαστε για πρώτη φορά ως χώρα έτοιμοι να κάνουμε ουσιαστικές επιστροφές», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε μάλιστα πως έχει χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα εθελοντικών επιστροφών για 5.000 διαμένοντες στα νησιά και με την έναρξη της επαναλειτουργίας των αεροπορικών γραμμών από τη χώρα μας σε χώρες προέλευσης θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

«Στόχος είναι να πέσουμε κάτω από το μισό από αυτούς που έχουμε τώρα και να αντικαταστήσουμε τα ανοιχτά κέντρα με κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα», δήλωσε.

Αναφορικά με τον Έβρο, υποστήριξε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Σημείωσε πως το υπουργείο Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης διέψευσαν δημοσιεύματα τα οποία αναπαρήχθησαν και στο εσωτερικό και είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ κρίσιμο η αντιπολίτευση να μην κάνει μικροπολιτική σε θέματα συνόρων ειδικά στη δύσκολη περίοδο που περνάμε το 2020 με την επιθετικότητα της γείτονος». Υπέθεσε ότι μετά τη λήξη της πανδημίας στην Τουρκία, θα σημειωθούν παρόμοιες σκηνές στο Έβρο και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει.

Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια