Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 15 Μαΐου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης*
Δάσκαλος (M. A. Lond.)15 Μαΐου

Γεγονότα

1959-Έπειτα από τις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Καπνεργατών και Καπνεργατριών Κατερίνης, πρόεδρος εξελέγη ο Λάζαρος Βαφείδης. (Νέα Εποχή, 15-5-1959, σελ. 4)


1960-Αθωώνονται από το Μονομελές Δικαστήριο της Κατερίνης οι 26 καθηγητές Γυμνασίου και 47 δημοδιδάσκαλοι των σχολείων της Κατερίνης που μηνύθηκαν επειδή έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους στις 21/1 έχοντας κηρύξει απεργία. Την υπεράσπιση των κατηγορουμένων ανέλαβε δωρεάν ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης. Πρόεδρος του Δικαστηρίου ήταν ο Στέργιος Βάλλας. (Νέα Εποχή, 15-5-1960, σελ. 4)


1961-Μετατέθηκε στον Πειραιά (έπειτα από αίτησή του) ο επιθεωρητής Α΄  Περιφέρειας Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του νομού Πιερίας, Παπαϊωάννου και αντικαθίσταται από τον Κ. Μαλούκο. Στη Β΄ περιφέρεια νέος επιθεωρητής έγινε ο Στέργιος Ζυγουράκης. (Μακεδονικός Αγών, 15-5-1961, σελ. 1)


1970-Διεξάγεται παιδαγωγικό συνέδριο στην Καρίτσα. (Νέα Εποχή, 23-5-1970, σελ. 1)


1971-Μετά την παραίτηση του Ιωάννη Κατσούλη, διορίστηκε δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης ο Φώτιος Ι. Μοσχονάς. (Νέα Εποχή, 15-5-1971, σελ. 4)

1983-Πραγματοποιείται ο πρώτος πολιτικός γάμος στον Πλαταμώνα. (Μακεδονικός Αγών, 14-5-1983, σελ. 2)Έφυγαν


1967-Πεθαίνει από συγκοπή καρδιάς μέσα στο κατάστημά του ο έμπορος της Κατερίνης, Δημήτριος (Τάκης) Οικονόμου. (Μακεδονικός Αγών, 21-5-1967, σελ. 1)
 
Αντώνιος Κατσαμάγκας

1978-Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο Αντώνιος Κατσαμάγκας του Ταξιάρχη  ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος της Κοινότητας Λόφου. (Χρυσάφη, Φωτεινή. Λόφος Πιερίας Αναδρομή στις ρίζες και στον τόπο. Εκδόσεις Μάτι, 2014)
.
Έγιναν κι αυτά
  
1960-Στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εθνική Ένωσις Καπνεργατών και Καπνεργατριών Κατερίνης εκλέγονται οι Γεώργιος Ορφανίδης (πρόεδρος), Χαρ. Τερζόπουλος (αντιπρόεδρος), Αλέξανδρος Παγωνίδης (γενικός γραμματέας) Νεόφυτος Βαφείδης, Ευδοξία Λαρισινού, Σοφία Μωϋσίδου (σύμβουλοι). (Νέα Εποχή, 15-5-1960, σελ. 3)


1962-Μετατέθηκε στο Κιλκίς ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δημοσίου Λογιστικού στη Νομαρχία Πιερίας (από το 1954) Κυριάκος Κλωνιάς. Στη θέση του ανέλαβε ο Αναστάσιος Μουζάς. (Νέα Εποχή, 15-5-1962, σελ. 2)


1985-Επανεκλέγεται η παλιά διοίκηση στον Σύλλογο Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοποιών Νομού Πιερίας “Ο Όλυμπος”. (Μακεδονικός Αγών, 18-5-1985, σελ. 2)


2008-Ο Δήμος Κορινού αναδείχθηκε πρώτος δήμος στον νομό Πιερίας και 12ος πανελλαδικά στην κατάρτιση και τήρηση του Εθνικού Δημοτολογίου, χάρη στις συντονισμένες και μελετημένες ενέργειες των υπαλλήλων του Τμήματος Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης  Νταντάμη Αναστασίας και Νικολάου Μαρίας, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει όλες τις δομές του έργου και να συνδεθεί με την Κεντρική Βάση Δεδομένων του Υπουργείου. (Ολύμπιο Βήμα, 15-5-2008)

 *O Ανέστης Ι. Κοκκινίδης (MA Lond.) είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δίου-Ολύμπου με τον δημοτικό συνδυασμό Αλήθεια του Κώστα Δημητριάδη.

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.