Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 19 Μαΐου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης*
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

19 Μαΐου

Γεγονότα

1960-Διενεργείται για πρώτη φορά στην Κατερίνη ο έρανος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

1963-Εγκαινιάζεται, παρουσία του βουλευτή Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, του Δημάρχου Κατερίνης Ταβαντζή και άλλων επισήμων,  το ψυκτικό συγκρότημα στην Κατερίνη με το όνομα Βιομηχανία Ψύχους, που τέθηκε σε λειτουργία με πρωτοβουλία των αδερφών Χαρούλα από την Νάουσα. Το εργοστάσιο, χωρητικότητας 1.000 τόνων,  βρίσκεται κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, στο οικόπεδο του Χελμιάδη. Διαθέτει συνολικά οκτώ ψυκτικούς θαλάμους και είναι εφοδιασμένο με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα αυτοματισμού της αμερικανικής εταιρίας “Μόρθινκτον”.  (Νέα Εποχή, 26-5-1963, σελ. 4)

1973-Εγκαινιάστηκε το οδοντιατρείο του Γεωργίου Μπίσμπα στην Κατερίνη.(Μακεδονικός Αγών, 19-5-1973, σελ. 1)

Έφυγαν


1984-Πεθαίνει σε ηλικία 47 ετών ο Ευστάθιος Προβατίδης, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Αλωνίων (1967-70).

1993-Απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών ο Γεώργιος Μ. Μιχαλήτσιος, που ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα (1964-74).

Γεώργιος Μ. Μιχαλήτσιος


Έγιναν κι αυτά

1963-Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εθνικής Αντιστάσεως Νομού Πιερίας εκλέγεται ο Ελευθέριος Ασλανίδης, με αντιπρόεδρο τον Ν. Νατσιόπουλο. (Μακεδονικός Αγών, 13-6-1963, σελ. 4)

1973-Η γνωστή καλλιτέχνης Νίτσα Τσίτρα εμφανίζεται στο οικογενειακό κέντρο του Γεωργίου Δημάση στον Άγιο Δημήτριο σε μεγάλο λαϊκό γλέντι, συνοδεία ενός συγκροτήματος από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Ο πιερικός Τύπος χαρακτηρίζει το γλέντι “γεγονός της χρονιάς”. (Μακεδονικός Αγών, 19-5-1973, σελ. 2).
 *O Ανέστης Ι. Κοκκινίδης (MA Lond.) είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δίου-Ολύμπου με τον δημοτικό συνδυασμό Αλήθεια του Κώστα Δημητριάδη.


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.