Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 20 Μαΐου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης*
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

20 Μαΐου

Γεγονότα

1957-Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Σκοτεινά. (Μακεδονικός Αγών, 19-5-1957, σελ. 4).


1967-Απολύθηκαν από τη χούντα οι νόμιμα εκλεγμένοι δήμαρχοι Κατερίνης (Παναγιώτης Τερζόπουλος), Λιτοχώρου (Γεώργιος Φούντος) και Αιγινίου (Νικόλαος Ζωγράφος). (Νέα Εποχή, 20-5-1967, σελ. 1)

1982-Ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης Βαρνάβας αναγορεύεται αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.(Μακεδονικός Αγών, 29-5-1982, σελ. 1).


2016-Η ομάδα της Πύδνας της Πιερίας υπέταξε με 1-0 τον Ιάλυσο Ρόδου στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου και έγραψε την πιο «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της κατακτώντας το Κύπελλο Ερασιτεχνών ποδοσφαίρου. (Ολύμπιο Βήμα, 21-5-2016)

2018-Χειροτονείται από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ ως Επίσκοπος Μαδάβων  (Μαδιβά της Ιορδανίας) ο Αρχιμανδρίτης Αριστόβουλος, με καταγωγή από την Εξοχή Πιερίας. Εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων , γεννήθηκε το 1970 και το κοσμικό του όνομα ήταν Στυλιανός Κυριατζής.


Έγιναν κι αυτά


1962-Στις αρχαιρεσίες στην Ένωση Καπνεργατών Κατερίνης πρόεδρος εκλέγεται ο Χαρ. Τερζόπουλος. (Μακεδονικός Αγών, 30-5-1962, σελ. 2).

1981-Σε εκδήλωση στο Δίο που διοργανώνουν η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΕΓΣ Πιερίας και οι Γεωργικοί Συνεταιρισμοί Δίου και Αγίας Παρασκευής, βραβεύεται ο σχολικός συνεταιρισμός του Δημοτικού Σχολείου Δίου για τη δράση του κατά το σχολικό έτος 1979-80 στον κοινωνικο-οικονομικό τομέα (δημιουργία σχολικού κήπου κλπ.)  Διευθυντής του σχολείου είναι ο Ιωάννης Πατσοδήμος και υπεύθυνος δάσκαλος για το σχολικό συνεταιρισμό ο Χρήστος Συμεωνίδης (Νέα Εποχή, 23-5-1981, σελ. 1) .

2013-Τελούνται τα θυρανοίξια στο νέο οικοδομηθέν παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοσέπτων και Ισαποστόλων Μεγάλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, που ανήκει στην ενορία της Αγίας Παρασκευής, της Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου - Ολύμπου Πιερίας. *O Ανέστης Ι. Κοκκινίδης (MA Lond.) είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δίου-Ολύμπου με τον δημοτικό συνδυασμό Αλήθεια του Κώστα Δημητριάδη.


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.