Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πρόβλεψη για ιστορική ύφεση στην Ευρώπη το 2020! Αριθμοί που προκαλούν… ζαλάδα

Η Κομισιόν προέβλεψε σήμερα μια ιστορική ύφεση στην ΕΕ φέτος, με πτώση-ρεκόρ του ΑΕΠ κατά 7,7% στην Ευρωζώνη και στη συνέχεια ανάκαμψη κατά 6,3% το 2021.

«Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα άνευ προηγουμένου οικονομικό σοκ μετά τη Μεγάλη Ύφεση (του 1929). Το βάθος της ύφεσης και η ισχύς της ανάκαμψης θα είναι διαφορετικά από χώρα σε χώρα», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Ελεύθερη πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Απρίλιο
Την ίδια ώρα η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο σχεδόν καθηλώθηκε τον Απρίλιο καθώς τα περιοριστικά μέτρα των κυβερνήσεων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού οδήγησαν στο κλείσιμο εργοστασίων, καταστημάτων και εστιατορίων, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit.

Ο κορονοϊός έχει μολύνει πάνω από 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έχει σκοτώσει περισσότερους από 250.000. Καθώς ζητήθηκε από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, η οικονομική δραστηριότητα έκανε βουτιά και η διαταραχή των εφοδιαστικών αλυσίδων ήταν μεγάλη. Για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας δεσμεύθηκε να αγοράσει ομόλογα αξίας μεγαλύτερης του 1 τρισ. ευρώ φέτος και οι κυβερνήσεις ανακοίνωσαν σχέδια δαπανών εκατοντάδων δισ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Οι προσπάθειές τους, όμως, μπορεί να μην είναι αρκετές.

Υποχώρηση του δείκτη IHS κατά 13,6 μονάδες
Ο τελικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της IHS Markit για την Ευρωζώνη, που θεωρείται καλός δείκτης της ευρωστίας της οικονομίας, κατέρρευσε στις 13,6 μονάδες τον Απρίλιο από το ήδη πολύ χαμηλό επίπεδο των 29,7 μονάδων τον Μάρτιο.

Πρόκειται για τη με διαφορά χαμηλότερη τιμή του δείκτη από το 1998, όταν άρχισε η σχετική έρευνα, πολύ μακριά από τις 50 μονάδες που αποτελούν το μεταίχμιο μεταξύ της συρρίκνωσης και της αύξησης της δραστηριότητας.

«Η έκταση της οικονομικής ύφεσης στην Ευρωζώνη προέκυψε από μειώσεις – ρεκόρ σε κάθε χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η έρευνα τον Απρίλιο, με την παραγωγή να υποχωρεί με πρωτοφανείς ρυθμούς στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit Κρις Γουίλιμασον. Πρόδρομοι δείκτες της έρευνας, πρόσθεσε, είναι δυσοίωνοι και ο βασικός δείκτης PMI υποδηλώνει μία συρρίκνωση του ΑΕΠ με τριμηνιαίο ρυθμό 7,5%. Έρευνα του Reuters τον περασμένο μήνα ήταν ακόμη πιο απαισιόδοξη, προβλέποντας μία συρρίκνωση της οικονομίας κατά 9,6% το τρέχον τρίμηνο.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.