Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 21 Μαΐου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης*
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

21 Μαΐου

Γεγονότα

1954-Φτάνει στο Κίτρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βαρνάβας και χοροστατεί στη λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κηρύσσει τον Θείο Λόγο ενώπιον πυκνοτάτου εκκλησιάσματος από τους κατοίκους των συνοικισμών Κίτρους και Μπάνης όπως και των γύρω χωριών, οι οποίοι, παρά την κακοκαιρία, επισκέφτηκαν τον εορτάζοντα ναό. (Μακεδονικός Αγών, 30-5-1954, σελ. 4)


1960-Στην Κατερίνη έφτασε ο αρχιτέκτονας της Υπηρεσίας Οικισμού του υπουργείου Δημοσίων Έργων Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προέβη σε ορισμένες επιμετρήσεις, προκειμένου να συντάξει και να υποβάλει στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου μελέτες, με σκοπό την ανέγερση διοικητηρίου. (Μακεδονικός Αγών, 21-5-1960, σελ. 1)

1963-Ο Ιωάννης Πιαστόπουλος εξελέγη πρόεδρος του 26ου ΚΤΕΛ Πιερίας, έπειτα από την παραίτηση (για λόγους υγείας) του Κώστα Μαργκά. (Νέα Εποχή, 1-6-1963, σελ. 1)


1972-Εγκαινιάζεται η Γιορτή Κερασιού στον Κολινδρό παρουσία του Μητροπολίτη Κίτρους Βαρνάβα και πλήθους επισήμων. (Μακεδονικός Αγών, 27-5-1972, σελ. 1)

1987-Με πρωτοβουλία της ΝΕΛΕ Πιερίας πραγματοποιείται συγκέντρωση κτηνοτρόφων από το Ελατοχώρι, τη Ρητίνη και τη Βρία. Στη συγκέντρωση παρέστησαν πάνω από 70 κτηνοτρόφοι και μίλησαν ο Διευθυντής Γεωργίας και ο γεωπόνος κτηνοτροφίας. (Μακεδονικός Αγών, 23-3-1987, σελ. 2)

Έφυγαν

2007-Πεθαίνει σε ηλικία 71 ετών ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Εφέσου (1983-84)  Δημήτριος Ν. Δεμηρτζόγλου. . (Ιωάννης Δημητριάδης, Ημερολόγιο, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου “Ο Ηράκλειτος”)

Δημήτριος Ν. Δεμηρτζόγλου

Έγιναν κι αυτά

1972-Εγκαινιάζεται το Ταχυδρομικό Γραφείο Κίτρους.  (Νέα Εποχή, 20-5-1972, σελ. 1)

1981-Το χορευτικό της Εστίας Πιερίδων Μουσών αναχωρεί για την Κρήτη για τον εορτασμό της επετείου από τη Μάχη της Κρήτης. Την αποστολή συνοδεύει ο έφορος χορευτικού, δάσκαλος Κ. Κωνσταντινίδης. (Μακεδονικός Αγών, 23-5-1981, σελ. 2)*O Ανέστης Ι. Κοκκινίδης (MA Lond.) είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δίου-Ολύμπου με τον δημοτικό συνδυασμό Αλήθεια του Κώστα Δημητριάδη.

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.