HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 22 Μαΐου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης*
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

22 Μαΐου

Γεγονότα

1916-Στο Λιμπάνοβο (σημερινό Αιγίνιο) πραγματοποιείται η τελετή για την ένωση των Ελληνικών Σιδηροδρόμων με τους Ευρωπαϊκούς, στον σιδηροδρομικό σταθμό του οικισμού. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο διάδοχος του θρόνου Γεώργιος Β΄ παρίστανται στην τελετή. (Δήμος Πύδνας-Κολινδρού)

ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

1980-Πρόεδρος του Φιλόπτωχου Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων “Η Ελεημοσύνη” εκλέγεται η Μαρία Πόδα. (Μακεδονικός Αγών, 29-5-1980, σελ. 1)

1994-Διεξάγεται στην Αθήνα το πανελλήνιο πρωτάθλημα καράτε. Πρωταθλητής Ελλάδας στο κούμιτε αναδεικνύεται ο Αναστάσιος Στεφανάκης από την Κατερίνη. (Ολύμπιο Βήμα, 24-5-1994)

Αναστάσιος Στεφανάκης


Έφυγαν

1979-Θάνατος του Ταξιάρχη Κεραμιδιώτη, επί 22ετία εφημερίου του ιερού ναού Αγίας Φωτεινής Παραλίας.

Έγιναν κι αυτά

1972-Αρχίζει επίσημα η τριήμερη Γιορτή Κερασιού στον Κολινδρό, η οποία διαρκεί ως και τις 24/5.

2010-Ξεκίνησαν οι σχολικοί αγώνες που διοργανώνει ο δήμος Δίου και η αντιδημαρχία παιδείας και πολιτισμού με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων του δήμου. Στο γήπεδο του Δημοτικού Διαμερίσματος Βροντούς διεξήχθησαν με επιτυχία οι αγώνες ποδοσφαίρου. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ποδοσφαιρική ομάδα του δημοτικού σχολείου Καρίτσας και τη δεύτερη της Κονταριώτισσας. (Ολύμπιο Βήμα, 22-5-2010)


 *O Ανέστης Ι. Κοκκινίδης (MA Lond.) είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δίου-Ολύμπου με τον δημοτικό συνδυασμό Αλήθεια του Κώστα Δημητριάδη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια