Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 22 Μαΐου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης*
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

22 Μαΐου

Γεγονότα

1916-Στο Λιμπάνοβο (σημερινό Αιγίνιο) πραγματοποιείται η τελετή για την ένωση των Ελληνικών Σιδηροδρόμων με τους Ευρωπαϊκούς, στον σιδηροδρομικό σταθμό του οικισμού. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο διάδοχος του θρόνου Γεώργιος Β΄ παρίστανται στην τελετή. (Δήμος Πύδνας-Κολινδρού)

ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

1980-Πρόεδρος του Φιλόπτωχου Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων “Η Ελεημοσύνη” εκλέγεται η Μαρία Πόδα. (Μακεδονικός Αγών, 29-5-1980, σελ. 1)

1994-Διεξάγεται στην Αθήνα το πανελλήνιο πρωτάθλημα καράτε. Πρωταθλητής Ελλάδας στο κούμιτε αναδεικνύεται ο Αναστάσιος Στεφανάκης από την Κατερίνη. (Ολύμπιο Βήμα, 24-5-1994)

Αναστάσιος Στεφανάκης


Έφυγαν

1979-Θάνατος του Ταξιάρχη Κεραμιδιώτη, επί 22ετία εφημερίου του ιερού ναού Αγίας Φωτεινής Παραλίας.

Έγιναν κι αυτά

1972-Αρχίζει επίσημα η τριήμερη Γιορτή Κερασιού στον Κολινδρό, η οποία διαρκεί ως και τις 24/5.

2010-Ξεκίνησαν οι σχολικοί αγώνες που διοργανώνει ο δήμος Δίου και η αντιδημαρχία παιδείας και πολιτισμού με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων του δήμου. Στο γήπεδο του Δημοτικού Διαμερίσματος Βροντούς διεξήχθησαν με επιτυχία οι αγώνες ποδοσφαίρου. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ποδοσφαιρική ομάδα του δημοτικού σχολείου Καρίτσας και τη δεύτερη της Κονταριώτισσας. (Ολύμπιο Βήμα, 22-5-2010)


 *O Ανέστης Ι. Κοκκινίδης (MA Lond.) είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δίου-Ολύμπου με τον δημοτικό συνδυασμό Αλήθεια του Κώστα Δημητριάδη.


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.