Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Επαναλειτουργεί η εστίαση στις 25 Μαΐου, ανοίγουν τα καταστήματα

To «πράσινο φως» για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, καφέ κλπ μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 25 Μαϊού, ανάβει στην κυβέρνηση η Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών.

Για το θέμα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε (ΕΡΤ) ότι ανοίγουν νωρίτερα και συγκεκριμένα από Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα, καθώς και ότι σήμερα αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις της επιτροπής για τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ, ενώ τα πρωτόκολλα για τα πλοία ανακοινώθηκαν χθες, ενόψει της απελευθέρωσης των μετακινήσεων προς την επαρχία και την Κρήτη τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Χθες ανακοινώθηκε η προσωρινή παράταση ορισμένων ΝΟΤΑΜ όσον αφορά στις πτήσεις εξωτερικού προς επτά χώρες ενώ οι πτήσεις εσωτερικού θα αρχίσουν να επανέρχονται σε κανονική συχνότητα από τη Δευτέρα.

Την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν παρουσίασε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για τις αερομεταφορές, το οποίο όμως είναι πολύ γενικό και ως εκ τούτου το ενδιαφέρον στρέφεται σε διμερείς συμφωνίες. Προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες τετραμερής με Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία, ενώ ήδη είναι έτοιμες συμφωνίες με Ισραήλ και Κύπρο και γίνονται συζητήσεις ακόμη και με τη Γερμανία, η οποία όμως είναι απρόθυμη σχετικά καθώς θέλει να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό και κατανάλωση.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός έχει πολλάκις διαμηνύσει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η χώρα τουριστικά την 1η Ιουλίου.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.