HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 28 Μαΐου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

28 Μαΐου

Γεγονότα

1961-Παρουσία του αρμοδίου υπουργού Αριστείδη Δημητράτου, κληρώνονται 51 εργατικές κατοικίες στην Κατερίνη, σε τελετή που λαμβάνει χώρα στο κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη. (Μακεδονικός Αγών, 4-6-1961, σελ. 1)

1981-Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης αποφασίζει να ιδρυθεί Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΚ). (Μακεδονικός Αγών, 30-5-1981, σελ. 1)

2016-Μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Κονταριώτισσας, δημιούργησαν την εικονική επιχείρηση με διακριτικό τίτλο «Άρωμα Ολύμπου - Μαθητική Μεταποιητική» και την ενέταξαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece». Με την παρότρυνση και την καθοδήγηση του καθηγητή της χημείας του Λυκείου Κονταριώτισσας, Γρηγόρη Καλόμοιρου, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους σε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας εικονικής μαθητικής επιχείρησης με στόχο την κατανόηση της αξίας της μεταποίησης, και του τρόπου με τον οποίο μια απλή ιδέα μπορεί να υλοποιηθεί σε μια προσοδοφόρα επαγγελματική διέξοδο, που θα τους κρατήσει στον τόπο τους, προσφέροντας σ΄ αυτόν την ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο:
Ζιωγάνα Φανή,
Καραθάνου Αναστασία
Ζιωγάνα Αθανασία
Θεοδώρου Ράνια
Καραθάνου Σοφία

Τα μέλη:
Καρανάτσιου Ιωάννα, Φαρφούρης Χρήστος, Πυριώτης Κυριάκος, Δροσούνη Ανδριάνα, Παπακώστα Στεριανή - Άννα, Κοντοκώστα Γιάννα, Παπαδοπούλου Έλενα, Καρτσαμπά Χριστίνα, Καρτσαμπά Σταματία, Σκάγια Ευαγγελία, Καλαϊτζή Τάνια, Καρακίτσα Κατερίνα, Γάκης Δημήτρης, Μπαμπανίκας Γιάννης, Τσακνάκη Ευαγγελία, Παπά Θεοδώρα, Αναγνωστοπούλου Κατερίνα.
Οι Υπεύθυνοι Καθηγητές:
Γρηγόρης Καλόμοιρος, Χημικός
Μελιτινή Αμπάδου, Οικονομολόγος
Ο Εθελοντής Σύμβουλος:
Ιωάννης Σβάρνας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

2017-Η ομάδα πάλης των Ολύμπιων Κατερίνης κατακτά το πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Μεσσήνη στα κορίτσια αλλά και στο ομαδικό οι Oλύμπιοι κατέκτησαν την δεύτερη θέση στην Ελλάδα. Τα χρυσά κατέκτησαν η Έμμα Κούνκελ στα 40 κιλά και η Μαρία Ψωμιάδου στα 70 κιλά. Στην ίδια διοργάνωση τα αγόρια κατέκτησαν  την τρίτη θέση στην Ελλάδα στο ομαδικό. (Λευτεριά, 29-5-2017)

Έφυγαν

1954-Πεθαίνει ο πρώην πρόεδρος του Υφασματεμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Δημήτριος Κεραμίδας. (Μακεδονικός Αγών, 30-5-1954, σελ. 4).

1992-Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών ο Στέφανος Χατζηιωάννου του Παναγιώτη, προεδρεύων της Κοινότητας Νέας Εφέσου (1955)  και αντιπρόεδρος το 1949-1955. (Ιωάννης Δημητριάδης, Ημερολόγιο, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου “Ο Ηράκλειτος”)

Στέφανος Χατζηιωάννου

Έγιναν κι αυτά

1967-Μεγάλη δύναμη της Χωροφυλακής Πιερίας υπό τον υποδιοικητή Τσάμη και τον διοικητή της Τροχαίας Τάγαρη παρακολουθεί το Ράλι Ακρόπολις, κατά τη διέλευση των δεκάδων οχημάτων από την εθνική οδό, από τον Πλαταμώνα ως το Αιγίνιο, προκειμένου να προληφθούν δυστυχήματα. (Νέα Εποχή, 3-6-1967, σελ. 1)

1981-Γίνεται επίδειξη του άρματος “Λεωνίδας” στο πεδίο βολής της Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αβέρωφ και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.(Μακεδονικός Αγών, 30-5-1981, σελ. 1)


2003-Eπιστολή του προέδρου της Σλοβενίας παραδίδει στον αντιδήμαρχο Λιτοχώρου Γ. Eλευθερίου ένας Σλοβένος
υπερμαραθωνοδρόμος, ο οποίος ήρθε στην Eλλάδα πεζή. Πρόκειται για τον Xιλάρι Σκούμπιτς, ο οποίος ήρθε από τη χώρα του με τα
πόδια και το πρωί ανέβηκε με συμπατριώτη του αλπινιστή στην κορυφή του Oλύμπου για να τοποθετήσουν συμβολικά μια λυχνία ειρήνης, που προέρχεται από τα ανθρακωρυχεία της
Σλοβενίας.  (kathimerini.gr, 29-5-2003)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια