HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κεντρική Μακεδονία: 30% η αποχή στα Λύκεια, 20% στα Γυμνάσια

Αυξημένα ποσοστά αποχής από τα Γυμνάσια και Λύκεια στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Στο Λύκειο σήμερα ξεπερνάμε το 30%. Στο Γυμνάσιο πλησιάζουμε το 20%», σημείωσε μιλώντας στο Radio North 98 και την εκπομπή “Βεράντα Αριστοτέλους”. «Τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής συγκεντρώνει η Θεσσαλονίκη, ενώ στην Περιφέρεια η συμμετοχή των μαθητών είναι μεγαλύτερη.» πρόσθεσε.

Σχετικά με την παρακολούθηση της διδασκαλίας μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους μαθητές που δεν έχουν προσέλθει στις σχολικές αίθουσες ο κ. Κόπτσης επεσήμανε:«Οτιδήποτε καινούριο φέρνει αναταραχές, κακά τα ψέματα. Βέβαια ας σκεφτούμε τα παιδιά τα οποία είναι στο σπίτι, τα οποία έχουν τη δυνατότητα, έστω μόνο την παράδοση να παρακολουθήσουν εστιασμένα στον πίνακα. Δεν δείχνουμε μαθητές, δεν δείχνουμε εξέταση μαθητών. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την παράδοση ενός μαθήματος. Δεν είναι ένα άβατο ο χώρος της εκπαίδευσης.»

Σε γενικές γραμμές, όπως τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα.

«Σε δύο δήμους χθες ανοίξαμε Δημοτικά Σχολεία γιατί υπήρχε μια υπόνοια και φόβος στους εκπαιδευτικούς ότι το 1,5 μέτρο δεν τηρείται γιατί είναι μικρή η αίθουσα. Όντως υπάρχουν προβλήματα σχολικής στέγασης στη Θεσσαλονίκη. Εκεί είπαμε ότι προκειμένου να υπάρχει αυτός ο φόβος, ανοίγουμε με τη συμβολή των δημάρχων, τα συστεγαζόμενα Δημοτικά για να διδαχθούν τα παιδιά στο διπλανό σχολείο.»


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πωπωπω...μιλάμε για διδακτική της δεκαετίας του 60! Παράδοση λέει και εξέταση...αυτά μόνο είναι ένα μάθημα κύριε Κόπτση! Τα κάνατε φέτος όλα! Τι να θυμηθώ τους διορισμούς αναπληρωτών, τα ολιγομελή (που τα περισσότερα λειτουργούν παράνομα αφού δεν έχουν εγκριθεί!). Και μας κουνάει και το δάκτυλο ο κύριος ότι αφού δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, άρα βάλτε κάμερες. Να βάλεις κάμερες εσύ στο γραφείο σου, να σε παρακολουθώ, αφού δεν έχεις να κρύψεις τίποτα! Να αφήνουμε την αστυνομία να μπουκάρει στα σπίτια μας χωρίς εισαγγελική εντολή, γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα!!! ΩΡΑΙΑ λογική δάσκαλος άνθρωπος. Να σας χαιρόμαστε το παρεάκι της Κεραμέως, λίγα τα ψωμιά σας σε θέσεις ευθύνης. Την άκουσες την αφεντικίνα σου το πρωί στο OPEN...άμα θέλει ο εκπαιδευτικός θα το κάνει. Και από όσο γνωρίζω μόνο κάτι ελάχιστοι παλαβοί και πωρωμένοι με την αξιολόγηση ίσως τολμήσουν να εκθέσουν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών τους. Καλό καφέ το απόγευμα με αυτούς κύριε Κόπτση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!