HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θανάσης Λιακόπουλος: Μπράβο στη δημοτική αρχή που σε 3 εβδομάδες υλοποίησε την πρότασή μας για λάπτοπ στα παιδιά που έχουν ανάγκη!

Ο Δήμος Κατερίνης έχει λάβει αρκετά σωστά μέτρα για τη στήριξη των συνδημοτών μας. Όλα αυτά τα επικροτήσαμε από την πρώτη στιγμή και το επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία, τονίζοντας πρωτίστως την αφοσίωση και το έργο των δημοτικών υπαλλήλων και των εθελοντών.


Μετά το θέμα του μηδενισμού των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες με ΚΑΔ που τους απαγορεύτηκε να εργαστούν (για το οποίο η απάντηση της διοίκησης του Δήμου και των «αντικειμενικών δημοσιογράφων που στηρίζουν» ήταν ότι... «προσβάλλουμε τους εργαζομένους»!), σήμερα η δημοτική μας ομάδα φέρνει στο προσκήνιο μία νέα πρόταση, εξίσου σημαντική για πολλούς συνδημότες μας.

Λάπτοπ και ταμπλέτες σε παιδιά συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη
Με βάση την ΠΝΠ της Κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 84 της 13ης Απριλίου 2020 τέυχος Β’, ο Δήμος της Κατερίνης έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να του δώσουν μία λίστα μαθητών προερχόμενους από οικογένειες που έχουν ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να στηρίξει όλες τις οικογένειες των συνδημοτών μας που χρειάζονται αυτή τη βοήθεια και να αποτρέψει τη δημιουργία ανισοτήτων στην τοπική μας κοινωνία.

Αναλυτικά, στο 27ο άρθρο αναφέρεται ότι:

«Οι Σχολικές Επιτροπές των δήμων μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, εντός του πλαισίου υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους.
Η προμήθεια γίνεται κατ ́ ανάλογη εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α ́ 55), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α ́ 76). Σε περίπτωση που οι πιστώσεις αυτές δεν επαρκούν, οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να επιχορηγούν εκτάκτως τις Σχολικές Επιτροπές με το απαιτούμενο υπόλοιπο.
Η προμήθεια γίνεται μετά από αιτιολογημένο αίτημα του διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας, από το οποίο προκύπτει το απολύτως αναγκαίο πλήθος των φορητών συσκευών (laptops, notebooks, netbooks ή tablets) ή/και συνδέσεων διαδικτύου, οι οποίες απαιτούνται για τη στήριξη μαθητών που έχουν ανάγκη. Τα προμηθευόμενα είδη αποτελούν εξοπλισμό του σχολείου και, με μέριμνα των οικείων διευθυντών, παραδίδονται προς προσωρινή χρήση στους δικαιούχους μαθητές με ονομαστικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, για όσο διάστημα αυτό απαιτείται».

Στη διάθεσή σας, για να στηρίξουμε τους δημότες μας στο ξεκίνημα μίας μεγάλης οικονομικής κρίσης
Φαίνεται ότι είμαστε στο ξεκίνημα μίας μεγάλης, παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ίσως της μεγαλύτερης που θα ζήσει η γενιά μας.

Η δημοτική μας παράταξη προτείνει στη δημοτική διοίκηση να προετοιμαστούμε από πριν για όσα έρχονται και να λάβετε κάθε μέτρο που θα στηρίξει τους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.

Υπενθυμίζουμε ότι σας ζητήσαμε:
  • Να απαλλάξετε από δημοτικά τέλη τους επαγγελματίες που δεν είχαν δικαίωμα να εργαστούν, για την περίοδο που ίσχυε η απαγόρευση. Μετά τη λήξη της περιόδου να ακολουθήσει γενναία μείωση των τελών ως το τέλος της χρονιάς.
  • Τη μείωση της αποζημίωσης κάθε αιρετού προσώπου στον Δήμο μας κατά 50%, ως κίνηση συμπαράστασης και ένδειξη ότι ξεκινάει μία περίοδος στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να συγκεντρώσουμε χρήματα ως Δήμος από όπου μπορούμε.
  • Τη συνολική αναδιαμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα μειωμένα έσοδα και τις αυξημένες ανάγκες που θα έχει φέτος.
Σήμερα σας προτείνουμε να μεριμνήσετε ΑΜΕΣΑ για να φτάσουν στα χέρια των παιδιών από οικογένειες που έχουν ανάγκη λάπτοπ και ταμπλέτες, για να μπορέσουν να ακολουθήσουν την ψηφιακή επανάσταση που συντελείται και στον χώρο της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση το επιτρέπει. Θα το πράξετε;

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια