Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Καμία πρόνοια για τους 4.000 καταρτιζόμενους στα ΔΙΕΚ- Χωρίς εξ αποστάσεως εκπαίδευση, χωρίς ημερομηνία εξετάσεων πιστοποίησης - Ερώτηση 48 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της Ε. Σκούφα

Τη λήψη μέτρων αλλά και απαντήσεις από την υπουργό Παιδείας, σχετικά με τους καταρτιζόμενους των ΔΙΕΚ για τους οποίους δεν υπήρξε καμία μέριμνα την περίοδο της πανδημίας, ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Καμία πρόνοια από την κυβέρνηση  για τους 4.000 καταρτιζόμενους

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και την οποία συνυπογράφουν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους περίπου 4.000 καταρτιζόμενους των ΔΙΕΚ, οι οποίοι «αφέθηκαν στην τύχη τους». Είναι χαρακτηριστικό ότι στην δική τους περίπτωση δεν εφαρμόστηκε η  εξ αποστάσεως εκπαίδευση, παρά το γεγονός πως έκλεισαν οι δομές στις 11 Μαρτίου και μάλιστα η απόφαση σε περίπτωση λειτουργίας προέβλεπε φυλάκιση έως δυο χρόνια. Επιπλέον εκείνες τις μέρες βρισκόταν σε εξέλιξη η κατάθεση αιτήσεων από τους αποφοίτους των ΔΙΕΚ που πρόσφατα ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση προκειμένου να υποβληθούν στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει  ανακοινωθεί καμία ημερομηνία από τον ΕΟΠΠΕΠ  για την διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών.

Κατάρτιση σε απολύτως αναγκαίες ειδικότητες Υγείας

«Στα ΔΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, καταρτίζονται χιλιάδες συμπολίτες μας στην ομάδα προσανατολισμού Υγείας και Πρόνοιας, για να εργασθούν στις εξαιρετικά επίκαιρες και απολύτως αναγκαίες ειδικότητες Βοηθών Νοσηλευτικής και ειδικότερα στα πεδία Γενικής Νοσηλείας, Τραυματολογίας, Χειρουργείου, ΜΕΘ, Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις, Διασώστης-Πλήρωμα ασθενοφόρου», αναφέρουν οι βουλευτές στη ερώτηση τους.

Επειδή ενώ το Υπουργείο Παιδείας διατυμπάνιζε την έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όλους τους κλάδους εκπαίδευσης, αλλά δεν έχει υπάρξει κάποια πρόνοια ή έστω κάποια ανακοίνωση για τους καταρτιζομένους των ΔΙΕΚ του ν. 4186/2013, ούτε για τη συνέχιση της κατάρτισής τους, ούτε για τη λήψη των Βεβαιώσεών τους Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), μηδέ για τις εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων των τελειόφοιτων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Επειδή οι καταρτιζόμενοι των ΔΙΕΚ του ν. 4186/2013 μετά από αυτές τις εξελίξεις έχουν αφεθεί σε πλήρη αβεβαιότητα και δικαιολογημένα ανησυχούν για το μέλλον τους, την τύχη του εαρινού εξαμήνου έτους 2020, και τις εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεών τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η αρμοδία υπουργός:

1.      Ποια η πρόνοια της Κυβέρνησης για τους περίπου 4.000 καταρτιζομένους των ΔΙΕΚ, όλων των εξαμήνων, των οποίων η φοίτηση αναστάλθηκε;
2.      Γιατί δεν εφαρμόστηκε και στους άνω καταρτιζομένους των ΔΙΕΚ η εξ αποστάσεως εκπαίδευση;
3.      Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο σας προκειμένου να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο 2020 και για τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ;
4.      Καθώς τις ημέρες που απαγορεύθηκε η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων βρισκόταν σε εξέλιξη η κατάθεση αιτήσεων από τους αποφοίτους των ΔΙΕΚ που πρόσφατα ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση προκειμένου να υποβληθούν στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, ποια διαδικασία έχετε επιλέξει και προετοιμάζετε ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις αυτές, καθώς λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των σχολών δεν πρόλαβαν να παραλάβουν τις ΒΕΚ τους;
5.      Γιατί ο ΕΟΠΠΕΠ δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία των εξετάσεων πιστοποίησης; Πότε προβλέπεται να γίνει αυτό;
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.